Tine Johansen er ny formand for DJ

Fagbladet Journalisten skal fortsat kigge forbundet efter i sømmene, men det bliver med en ny redaktør, udtaler den nye DJ-formand

Dansk Journalistforbund har fået Tine Johansen som ny formand. Det meddeler DJ på sin hjemmeside.

I meddelelsen takker hun Lars Werge for hans indsats som DJ’s formand:

”Han har ydet en kæmpe indsats for forbundet gennem mange år, og han har altid stået på medlemmernes side”, udtaler Tine Johansen, der hidtil har været næstformand.

Opbakningen var væk

Tidligere i dag trak Lars Werge sig som DJ-formand efter et møde i hovedbestyrelsen.

”Forløbet har vist mig, at jeg ikke længere har opbakning i hovedbestyrelsen,” skrev Lars Werge på Facebook.

I en udtalelse i forbindelse med ansvarshavende redaktør Øjvind Hesselagers fratrædelse fra fagbladet Journalisten, udtalte Lars Werge fredag:

”Øjvind har været en passioneret redaktør, som har lagt liv og sjæl i udvikling af bladet. Men hans journalistisk kompromisløse linje har også slidt på relationen mellem parterne, og DJ er nået til et punkt, hvor der må en ny person på posten som redaktør for Journalisten for at skabe en anden og ny relation,” sagde Lars Werge

Bladet skal have ny redaktør

Tine Johansen og hovedbestyrelsen slår i dag fast, at Journalistens frihedsbrev står ved magt.

”Der hersker ingen tvivl i DJ’s hovedbestyrelse om, at den ansvarshavende redaktør på fagbladet Journalisten fortsat skal have frihedsbrev. Vi insisterer på, at forbundet fortsat bliver kigget kritisk efter i sømmene,” siger Tine Johansen på DJ’s hjemmeside.

Men det bliver ifølge Tine Johansen med en ny redaktør ved roret:

”Frihedsbrevet opfylder en vigtig funktion i vores medlemsdemokrati, og det er uændret, selvom der nu kommer en ny ansvarshavende redaktør”, udtaler hun.

Hun henviser til, at DJ dagligt kæmper for medlemmernes ret til og mulighed for at bedrive kritisk journalistik.

”Derfor er det helt selvfølgeligt, at vi skal have et fagblad, der kan gøre det samme, også selvom det kan betyde kritiske historier om forbundet,” forklarer hun.

HB skal drøfte redaktørprofil

På spørgsmålet om, hvilke tanker hovedbestyrelsen gør sig om profilen på den nye redaktør, svarer Tine Johansen på hjemmesiden:

”Som det fremgår af frihedsbrevet, skal Journalisten være et uafhængigt og kritisk fagblad, der skal opfylde alle medlemmers behov og afspejle deres forskellige fagligheder. Det bliver efter min mening et vigtigt omdrejningspunkt i rekrutteringsprocessen. Men nu tager vi os i hovedbestyrelsen god tid til at drøfte, hvilke ønsker vi har til en ny profil, og så kommer der et stillingsopslag til efteråret,” afslutter den nye formand.

Ifølge DJ’s vedtægter vælger hovedbestyrelsen en ny næstformand i sin midte. Det sker på det førstkommende hovedbestyrelsesmøde.

Læs også

Lars Werge stopper som formand for DJ

Lars Werge trækker sig som DJ-formand

30. JUNI 2019
Øjvind Hesselager stopper som ansvarshavende redaktør på Journalisten

Øjvind Hesselager stopper som ansvarshavende redaktør på Journalisten

28. JUNI 2019