Besparelser

Sjællandske fyrer to og indgår fratrædelsesaftaler med seks

Sjællandske Medier siger farvel til i alt otte medarbejdere, og det er langt færre, end der blev meldt ud for et par uger siden

For lidt over to uger siden meldte Sjællandske Mediers ledelse ud, at der skulle nedlægges 18 redaktionelle stillinger i koncernen.

Men efter et par ugers forhandling mellem tillidsfolk og ledelsen er antallet af nedlagte stillinger kommet ned på 15.

Det er dog ikke ensbetydende med, at 15 personer har mistet deres job hos Sjællandske Medier.

To personer er her til formiddag blevet ringet op og har fået at vide, at de er blevet fyret. Derudover er der blevet indgået frivillige fratrædelser med seks medarbejdere.

”Reelt set siger vi farvel til otte kolleger, hvoraf to af dem er reelle fyringer. Det, synes jeg, er flot, når udgangspunktet var 18, siger Kasper Ellesøe, der er fællestillidsmand hos Sjællandske Medier, som dog understreger, at det er en sørgelig dag i mediehuset.

”Det er altid sørgeligt at sige farvel til gode og dygtige kolleger, og jeg er rigtig ked af det – især på de to opsagte medarbejderes vegne. Vi mister gode kolleger, og de mister deres arbejde. Det er aldrig en fed situation.”

Ifølge Kasper Ellesøe er der derudover en række ledige stillinger, som ikke bliver genbesat.

Sportsjournalister tilbydes andre job i huset

Det blev tidligere på måneden meldt ud, at særligt Sjællandske Mediers sportsredaktion ville blive hårdt ramt, fordi otte stillinger på redaktionen nedlægges.

Redaktionen er blevet ramt, men ikke så hårdt som frygtet.

Fire sportsjournalister fortsætter på en ny, samlet sportsredaktion, mens fem sportsjournalister er blevet tilbudt en anden stilling i virksomheden.

Det betyder, at ni af de oprindelige 12 sportsjournalister fortsætter hos Sjællandske Medier.

”Når fem sportsjournalister har fået tilbudt job på en anden redaktion, så er jeg og de andre tillidsrepræsentanter tilfredse med, at det kun er endt med to reelle afskedigelser, selv om det selvfølgelig er trist,” siger Kasper Ellesøe.

Ifølge fællestillidsmanden har de seneste små tre uger med usikkerheden hængende over hovedet været en hård tid for medarbejderne.

”Det er lang tid at gå uden at vide, om man er købt eller solgt. Til gengæld har vi set, hvor god en bestemmelse, det er i overenskomsten, at vi har 14 dage med mulighed for dialog med ledelsen, som vi har haft en rigtig god og konstruktiv dialog med.”

Kæmpe underskud i 2022

Årsagen til sparerunden er, at Sjællandske Medier i sidste måned offentliggjorde sit årsregnskab for 2022, der viste et underskud på intet mindre end 91,4 millioner kroner.

Året før lød underskuddet på 16,2 millioner kroner. Og 2023 er indtil videre ikke gået som håbet.

Den seneste store sparerunde på Sjællandske Medier fandt sted i september 2022, hvor fire grafikere og 11 journalister eller fotografer fratrådte. Begrundelsen for afskedigelserne var dengang økonomiske problemer foranlediget af coronakrisen, krigen i Ukraine og inflation.

0 Kommentarer