Besparelser

Seks redaktionelle medarbejdere fratræder i sparerunde i Midtjylland

Mediehusene Midtjylland er ramt af faldende annonceindtægter, fordi de lokale annoncørerer er pressede

Det er næsten hver tiende redaktionelle medarbejder i Mediehusene Midtjylland, der bliver skåret væk i en sparerunde.

Det står klart, efter at medarbejderne for godt en uge siden fik besked om, at der skal spares på redaktionerne på Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis i Silkeborg og Skive Folkeblad.

Der blev lagt op til, at op mod syv redaktionelle medarbejdere skulle afskediges, men tallet er blevet bragt ned på seks, og medarbejderne fik besked om afskedigelserne i går eftermiddag.

Det oplyser Alex Nielsen, administrerende direktør i Mediehusene Midtjylland, til MediaWatch.

Fire journalister og to fotografer

Der er tale om to journalister og to fotografer, der er blevet opsagt, mens yderligere to journalister har fået en frivillig fratrædelsesaftale. Derudover er der også sket opsigelser andre steder i organisationen, både i den kommercielle afdeling og i backend-funktioner, oplyser direktøren.

Mediehusene Midtjylland har omkring 70 DJ-medlemmer ansat på de tre dagblade. I 2002 skiftede Herning Folkeblad navn til Mediehuset Herning Folkeblad, og i 2013 købte mediehuset Midtjyllands Avis i Silkeborg. I 2020 blev også Skive Folkeblad en del af Mediehusene Midtjylland.

”Vi ser ind i et fald i vores annonceomsætning, fordi de lokale annoncører er presset af den økonomiske situation. Derudover har vi set et større frafald af abonnenter, og samtidig står vi i en situation, hvor vores omkostninger har været stærkt stigende på papir, distribution og energi,” siger Alex Nielsen til MediaWatch.

Lang række af sparerunder

Mediehusene Midtjylland er så langtfra det eneste danske mediehus, der har set sig nødsaget til at afskedige medarbejdere på grund af besparelser.

Inden for det seneste halve år har der været sparerunder hos blandt andre Vid&Sans, Kristeligt Dagblad, JFM, Lolland-Falsters Folketidende, Aller Media, de tre dagblade i JP/Politikens Hus, Det Nordjyske Mediehus, Sjællandske Medier og i DR.

Det er ellers ikke lang tid siden, at regnskaberne i mange danske printmedier viste, at økonomien var sund og stærk.

I 2021 gav seks ud af 10 medievirksomheder, der udgiver printmedier, overskud. Men så kom den økonomiske afmatning og inflation, og siden har billedet været et helt andet.

De seneste seks måneder har meldingen til medarbejderne været, at der skal spares med henvisning til stigende priser på papir, distribution og tryk. Eller i DR’s tilfælde: Den digitale omstilling.

0 Kommentarer

Læs også

Nedskæringer

Blodigt halvår i mediebranchen: Her har nedskæringerne ramt

16. FEBRUAR 2023