Qvortrup: Jeg er ikke bange for ret meget

”Det autoritetskritiske, det uimponerede, det agter jeg at forfølge, forfine og forbedre,” siger Henrik Qvortrup. Han ser jobbet som chefredaktør på Ekstra Bladet som udtryk for, at han er videre fra Se og Hør-skandalen

”Jeg er så kisteglad. Hvis noget som helst nogensinde har været en ”no brainer”, så er det dette. Jeg sagde ja lige med det samme,” siger Henrik Qvortrup, da Journalisten fanger ham på telefonen.

Det er netop blevet offentliggjort, at han skal være ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet. Han overtager posten fra Poul Madsen, som forlod avisen i marts.

Henrik Qvortrup lover, at Ekstra Bladet vil være mindst lige så magtkritisk, som den har tradition for.

”Ekstra Bladet er nok den vigtigste spiller i den danske medieverden. Når Ekstra Bladet er bedst, så skal vi være ambassadør for den halvdel af befolkningen, som kan føle sig glemt af eliten. Det være sig en elite på Christiansborg, i erhvervslivet eller i kulturlivet.”

”Det autoritetskritiske, det uimponerede, det agter jeg at forfølge, forfine og forbedre,” siger Qvortrup, som kommer fra jobbet som politisk redaktør på konkurrenten B.T.

Taletid til dem, der føler sig glemt

Henrik Qvortrup mener, der er brug for et medie, som giver taletid til de borgere, som føler sig glemt. Hvis de ikke har et sted at gå hen, ender det galt.

”Du kan se i udlandet, hvad der sker, hvis den ene halvdel af befolkningen føler sig glemt af den anden. Trump i USA, de gule veste i Frankrig, det er vigtigt med et medie, som tilgodeser dem, der ikke optræder i den andedam, du og jeg befinder os i.”

Hvorfor er du den rette til at løfte den opgave?

”Jeg har efterhånden en vis erfaring. Og så er jeg kendt for mange ting, men nok ikke for at være bange for ret meget. Det tror jeg er en fin kvalifikation på den post.”

Henrik Qvortrup ønsker ikke at fortælle, hvem der kontaktede hvem i forbindelse med jobbet. ”Der var en kontakt, og sød musik opstod,” siger han.

Ked af, at Kristoffer Eriksen stopper

I dag har nuværende chefredaktør på Ekstra Bladet Kristoffer Eriksen også meddelt, at han stopper.

”Jeg har i dag besluttet at forlade Ekstra Bladet. Stort tillykke til Henrik Qvortrup med det vigtigste job i dansk dagspresse,” skriver Kristoffer Eriksen på Twitter.
Det ærgrer Henrik Qvortrup.

”Det er jeg ked af, for jeg synes, at Kristoffer er en rigtig dygtig journalist. Til gengæld er jeg rigtig glad for, at Pernille Holbøll fortsætter og vender tilbage, når hun har født sine tvillinger og været på barsel,” siger han.

Pernille Holbøll har været konstitueret som ansv. chefredaktør, siden Poul Madsen stoppede. Hun går på barsel i slutningen af maj og fortsætter som ledende chefredaktør, når hun vender tilbage i starten af 2022.

Den ultimative tilkendegivelse efter Se og Hør-skandalen

Henrik Qvortrup er også kendt for Se og Hør-skandalen, hvor han i 2016 blev idømt tre måneders frihedsberøvelse og 200 timers samfundstjeneste for sin rolle i at hacke kendte menneskers kreditkort, da han var chefredaktør på Se og Hør.

Henrik Qvortrup kalder det ”mit livs største fejltagelse”. I Journalisten har han tidligere fortalt, hvordan han har forsøgt at krabbe sig tilbage i branchen efter skandalen.

Viser denne ansættelse, at Se og Hør-skandalen er et overstået kapitel?

”Det vil jeg lade andre vurdere. Men det er klart, at jeg har haft min nedtur – velfortjent, skal jeg skynde mig at sige – og det gør, at udnævnelsen står i et andet perspektiv for mig personligt.”

Hvad er det for et perspektiv?

”Det gør mig endnu mere glad, end hvis jeg havde haft en ”lige ud ad landevejen-karriere”. Man kan måske sige, at det at jeg har fået det bedste job i den danske medieverden, er den ultimative tilkendegivelse af, at nogen tror på mig og siger ”han begik en kæmpestor fejl, men den har han erkendt, og vi er videre”,” siger Henrik Qvortrup.

0 Kommentarer