Henrik Qvortrup er ny chefredaktør på Ekstra Bladet

Henrik Qvortrup skal lede avisen, som han kalder ”indbegrebet af den fjerde statsmagt”. Chefredaktør Kristoffer Eriksen forlader Ekstra Bladet

Henrik Qvortrup bliver ny ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet.

Det oplyser JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Henrik Qvortrup kommer fra en stilling som politisk redaktør på B.T. Før det var han politisk kommentator på Ekstra Bladet, ligesom han tidligere har været politisk redaktør på TV 2, chefredaktør på Se og Hør, chefredaktør på B.T. og særlig rådgiver for Anders Fogh Rasmussen.

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus Stig Ørskov betegner Henrik Qvortrup som indbegrebet af Ekstra Bladet.

”I en tid, hvor en stigende del af befolkningen betragter sig som mediemæssigt hjemløse, er det vigtigere end nogensinde, at Ekstra Bladet bidrager til, at hele befolkningen føler sig repræsenteret af pressen. Ekstra Bladet skal være garanten for, at der konstant rettes et kritisk blik på samfundets politiske, erhvervsmæssige og kulturelle magtinstitutioner. At turde, hvor andre tier, er essensen af Ekstra Bladet. Og det gør Henrik Qvortrup som få,” siger Stig Ørskov i pressemeddelelsen.

Se og Hør-skandalen var ”mit livs største fejltagelse”

Henrik Qvortrup anser rollen som ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet som den vigtigste i dansk presse.

”Ekstra Bladet er – når det er skruet rigtigt sammen – indbegrebet af den fjerde statsmagt. Den position agter jeg at udbygge yderligere. Jeg glæder mig til at sætte mit præg på et medie, der skal være ambassadør for den store del af danskerne, der i dag ikke oplever sig repræsenteret af samfundseliten,” siger Henrik Qvortrup.

Henrik Qvortrup blev i 2016 dømt for medvirken til hacking i forbindelse med sagen om Se og Hørs såkaldte ”tys-tys kilde”. Han blev idømt tre måneders frihedsberøvelse i fodlænke og 200 timers samfundstjeneste.

”Se og Hør-sagen er mit livs største fejltagelse. Jeg har modtaget min dom og har afsonet den. Og det er klart, at jeg har lært rigtig meget af min fejl,” siger Henrik Qvortrup.

Henrik Qvortrup tiltræder posten om ansvarshavende chefredaktør senest 1. juli.

Kristoffer Eriksen forlader avisen

Pernille Holbøll, der har været konstitueret som ansvarshavende chefredaktør, siden Poul Madsen forlod posten 10. marts, går på barsel ultimo maj og fortsætter som ledende chefredaktør med særligt ansvar for redaktionel og organisatorisk udvikling, når hun vender tilbage fra barsel i starten af 2022.

Chefredaktør Kristoffer Eriksen, som har delt topposten med Pernille Holbøll, forlader samtidig avisen. Det skriver han på Twitter.

”Jeg har i dag besluttet at forlade Ekstra Bladet. Stort tillykke til Henrik Qvortrup med det vigtigste job i dansk dagspresse. Og tusinde tak for samarbejdet til Pernille Holbøll, som jeg kommer til at savne,” skriver Kristoffer Eriksen, som også roser medarbejderne.

0 Kommentarer