Quiz: Så gode var I til at spå om medieåret 2019

Journalistens læsere er eminente spåmænd. Næsten 500 læsere testede deres evner i Journalistens 2019-quiz - og mange gættede rigtigt på alle spørgsmål. Se de korrekte svar her

For et år siden svarede 480 læsere på Journalistens 2019-quiz, hvor de gav deres bud på, hvad der ville ske i løbet af 2019. I alt ramte 64 læsere rigtigt på alle spørgsmål.
Det er en fornem præstation. Tidligere er det nemlig sket, at slet ingen gættede rigtigt på alle spørgsmål.

Men denne gang forudså mange for eksempel, at Maria Rørbye Rønn fortsat er DR’s generaldirektør, og at seks Radio24syv -værter med politiske ambitioner naturligvis ikke strøg direkte ind i Folketinget.

 Du kan se alle spørgsmål og svar her:

 

1. Bliver DR i 2019 straffet for at lave lange, dybdegående artikler på nettet?

DR’s kommunikationsafdeling oplyser, at den tidligere regering ikke lagde op repressalier. Og den nye S-regering har fjernet formuleringen helt. Så svaret på spørgsmålet er nej.

2. De frihedselskende regimer i Tyrkiet og Saudi Arabien har bedyret, at de vil gøre alt for at opklare drabet på journalisten Jamal Khashoggi. Bliver nogen af gerningsmændene dømt i 2019?

Ja, fem mænd er idømt dødsstraf for drabet.

3. Seks af Radio24syvs værter drømmer om at blive valgt til Folketinget i 2019 – eller genvalgt: Mads Fuglede (V), David Trads (S), Jens Rohde (R), Morten Messerschmidt (DF), Anna Libak (V) og Klaus Riskær Pedersen fra partiet ”Klaus Riskær Pedersen”. Er Radio24syv en så stærk medieplatform, at de ALLE sammen bliver valgt ind?

Nej, kun tre blev valgt ind: Mads Fuglede, Jens Rohde og Morten Messerschmidt.

4. Politiken er blevet Danmarks klimaavis. De har blandt andet skrevet om CO2-belastningen ved flyrejser, elbiler og Netflix-serier. Kommer der i 2019 en beregning af CO2-belastningen ved, at en Politiken-læser tager regionaltoget fra Østerport til Humlebæk for at se Louisianas kunstudstilling ’Pipilotti Rist’ – om krop, teknologi, køn og natur?

Nej, oplyser chefredaktør Christian Jensen.

5. I foråret 2019 er der delegeretmøde i Dansk Journalistforbund. Her er der valg af hovedbestyrelse, formand og næstformand. Udgør Tine Johansen og Lars Werge fortsat DJ’s formandskab?

Ja, Lars Werge og Tine Johansen blev genvalgt.

6. Kommunikationsnetværket K1 vil redde k-branchens troværdighed. Blandt andet ved at skabe en pendant til Pressenævnet. Kommer nævnet allerede i 2019?

Nej, oplyser Pelle Nilsson fra K1.

7. Medieforliget betyder, at mindst halvdelen af de redaktionelle medarbejdere på Radio24syv/FM4 skal arbejde vest for Storebælt. Bliver det vest-danske hovedsæde placeret på Fyn eller i Jylland?

Radio4 fik som bekendt hovedsæde i Aarhus i Jylland.

8. Den tidligere sportsjournalist Michael Qureshi sætter større og større aftryk på provinsen. Hans to lokalmedier Migogaalborg og Migogodense har tilsammen 80.400 følgere på Facebook. Til sammenligning har Nordjyske.dk og Fyens.dk 88.300 følgere. Overhaler Qureshi de to etablerede konkurrenter på Facebook?

Ja, Michael Qureshi har taget førertrøjen. Migogaalborg og Migogodense er oppe på 106.000 følgere, mens Nordjyske og Fyens.dk ligger på 100.000.

9. DR’s Maria Rørbye Rønn har meddelt medarbejderne, at hun fortsætter som generaldirektør. Er hun det fortsat 1. december 2019?

Ja.

//Præmien i quizzen er en uges fri leje i en af DJFeries boliger, og vinder ved lodtrækning blev udenrigskorrespondent i Sydafrika Rasmus Bitsch.

 

0 Kommentarer