Quiz: Her gættede flest rigtigt om medieåret 2020

I var gode til at forudsige, hvad der ville ske for Kristoffer Eriksen, Kåre Quist og Natasja Crone. Det kneb lidt mere med at spå om provinsen. Her er de rigtige svar på Journalistens 2020-quiz

I januar 2020 svarede 630 læsere på Journalistens 2020-quiz. 11 meget simple spørgsmål om, hvad der mon ville ske det kommende år. Men selv simple spørgsmål kan nogle gange være svære at svare på. Og i år gættede ingen rigtigt på alle 11 spørgsmål. Syv gættede kun forkert på ét spørgsmål.

Det gik fint nok med at forudsige, at den nyudnævnte Kristoffer Eriksen ville overleve som chefredaktør på Ekstra Bladet. Der ramte 91 procent rigtigt. Det var også nemt nok at spå, at Martin Rossen ikke ville give interview til Kåre Quist eller Natasja Crone. Her havde 83 procent gættet, at det selvfølgelig ikke ville ske.

Men især to svar kom bag på de fleste. Og de har begge noget at gøre med medier i provinsen.
87 procent gættede pessimistisk, at Sjællandske Medier ville lukke mindst én af de 13 lokalaviser, de netop havde købt fra Politikens Lokalaviser. Men det skete heldigvis ikke.

Og kun 20 procent forudså, at Google ville betale mere i skat i Danmark end Nordjyske Medier. Men det gjorde Google faktisk. Baggrunden er den lidt triste, at Nordjyske Medier havde underskud.
I det store karma-regnskab skal Nordjyske Medier have tak for at betale skat, selv om de ikke tjener penge.

Du kan se alle spørgsmål og de rigtige svar her:

1. Skal Sebastian Dorset lave satire for Loud, som kanalen stillede i udsigt i DAB-ansøgningen?

Nej. Sebastian Dorsets plan var at lave en slags rugekasse for satiretalenter. Men Loud ”valgte en anden vej”, skrev Dorset på Facebook. I juli anmeldte Jakob Dybro Johansen, radiounderviser på DMJX, Louds satireprogram ’Puty Pie’ for Journalisten. ”Jeg grinede ikke en eneste gang.”

2. Mange vil gerne interviewe Socialdemokratiets mediesky Martin Rossen. Får Kåre Quist eller Natasja Crone endelig fat i Rossen?

Nej, men det gjorde Michael Jeppesen i DR2-programmet ’Hvad var planen, Martin Rossen?’ Jeppesen skal have ros for at nævne Journalistens Lukkethedspris, som vi tildelte Rossen i 2020. Men selve interviewet blev lidt af en fuser. Brandingeksperten Hanne Feldthus skrev i en anmeldelse, at Jeppesen konsekvent spillede ”den underdanige, logrende mikrofonholder”.

3. Genopstår Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm med et fast radioprogram eller podcast?

Ja, Kirsten Birgit har altid en Plan B, og i 2020 genopstod hun sammen med Rasmus Bruun med podcasten ’Den Korte Coronaavis’, der i skrivende stund har rundet 30 episoder.

4. Nordjyske Medier betalte sidste gang næsten 10 millioner kroner i skat i Danmark. Google betalte under 5 millioner kroner. Bliver Google en bedre skattebetaler end Nordjyske?

Ja, faktisk! Google betalte 5,4 millioner kroner i skat, mens Nordjyske Medier kun lagde 3,3 millioner kroner til skattefar.

5. Kommer Øjvind Hesselager eller Lars Werge til at forklare, hvad ”personalesagen” handler om?

Ikke så meget som et pip er der kommet. Hvem taler først ud?

6. Sjællandske Medier har købt 13 ugeaviser af Politikens Lokalaviser i Nordsjælland. Lukker Sjællandske Medier mindst en af ugeaviserne i 2020?

Nej. Sjællandske Medier lukkede og fusionerede i 2020 en stribe ugeaviser, men ingen af dem fra Politikens Lokalaviser.

7. Midtjyllands Avis og Herning Folkeblad har indført kunstig intelligens til at prioritere historierne på nettet, så historierne passer til den enkelte læsers interesser. Men vil journalist og tidligere minister Helge Sander også opleve øget relevans, når han på vegne af Journalisten tester de to hjemmesider en tilfældig dag i løbet af 2020?

Svaret er nej. ”Tekniske problemer” lyder forklaringen. Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis har skiftet leverandør, og projektet kører ikke mere.

8. Falder DR’s brug af løstansatte?

Nej. I 2018 var knap 19 procent af DR’s ansatte løst tilknyttede. I 2019 var det steget til knap 25 procent ifølge DR’s årsrapport.

9. Sammensætter ’Gift ved første blik’ endelig et cast, hvor mindst to par fortsat er sammen, når programmet bliver sendt på DR1?

Ak, ’Gift ved første blik’ blev i marts et offer for corona-epidemien, og optaglserne måtte afbrydes. Derfor udgår spørgsmålet. Men serien kommer selvfølgelig igen i 2021, hvor vi stiller spørgsmålet en gang til.

 10. Er Kristoffer Eriksen fortsat chefredaktør på Ekstra Bladet?

Ja.

11. Vi har spurgt om dette mange gange tidligere: Bliver 2020 året, hvor der bliver oprettet et etisk nævn for kommunikation?

Nej.

Vinder af årets quiz blev motorjournalist Jens Jessen, der blev fundet ved lodtrækning mellem medlemmer med flest rigtige svar. Præmien er en uges fri leje i en af DJFeries boliger.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Quiz: Så gode var I til at spå om medieåret 2019">

Quiz: Så gode var I til at spå om medieåret 2019

07. JANUAR 2020