
Foto: Philip Hoepner/APPR/Ritzau Scanpix
10 medarbejdere forlader Politiken i forbindelse med den spareplan, der blev fremlagt tidligere på måneden.
Det oplyser Politikens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen, til MediaWatch.
Fem af dem er redaktionelle medarbejdere, der har indgået såkaldte individuelle aftaler om en fratrædelse med ledelsen. Derudover er tre medarbejdere blevet opsagt i de kommercielle afdelinger, mens en medarbejder ikke er blevet forlænget fra sin prøveperiode, og en sidste medarbejder har sagt op under forhandlingsprocessen.
Christian Jensen kalder det “trist”, men også en nødvendig proces for Politiken.
“Vi skal samle kræfterne om at udvikle et endnu stærkere Politiken,” siger han til MediaWatch.
22 medarbejdere forlader Ekstra Bladet
Også Jyllands-Posten og Ekstra Bladet skal sige farvel til medarbejdere i forbindelse med spareøvelsen for hele JP/Politikens Hus.
Hele 22 medarbejdere forlader Ekstra Bladet. 15 af dem har været ansat i sekretariatet. De kunne have set frem til at blive virksomhedsoverdraget til Wunderkind, men de fastansatte har i stedet fået fratrædelser fra Ekstra Bladet. Det er blandt andet noget, som tillidsfolkene har arbejdet for. Det drejer sig om 10 fastansatte. Derudover er der fem freelancere i sekretariatet, der stopper på avisen.
Fire ud af fem medarbejdere, der skulle flyttes fra Aarhus til København, stopper også. Derudover er der tre medarbejdere, der har fået en frivillig fratrædelse, oplyste tillidsrepræsentant på Ekstra Bladet Jimmi Willemoes i går til Journalisten.
Hos Jyllands-Posten er man fortsat i gang med at melde det sidste ud til medarbejderne, hvorfor det endnu ikke står klart, hvordan fratrædelser og opsigelser kommer til at fordele sig. Chefredaktør Jacob Nybroe har dog tidligere oplyst til Journalisten, at der skal afskediges 10 medarbejdere på tværs af Jyllands-Postens aktiver, der blandt andet også tæller Finans og JP Lokal.
Har vakt postyr og arbejdsnedlæggelser
Sparerunden i JP/Politikens Hus har vakt stort postyr på alle tre aviser, hvor medarbejderne i løbet af de seneste uger har haft nedlagt arbejdet.
JP/Politikens Hus har de senere år leveret overskud på overskud, og i 2021 voksede overskuddet til lige knap 300 millioner kroner. Derfor har det vakt stor undren og kritik fra medarbejderne, at man skal spare i sådan en grad, at ledelsen mener, at det er nødvendigt at sige farvel til medarbejdere.
Overskud på trods ser koncernen dog ind i en svær tid, har koncerndirektør Stig Ørskov tidligere sagt til Journalisten.
Ifølge Stig Ørskov skyldes det en situation, hvor omkostningerne banker derudad. For eksempel vil omkostningerne til papir til papiraviserne ifølge mediehusets beregninger stige med 70-80 procent, hvilket svarer til et tocifret millionbeløb. Dertil kommer den høje inflation og et forventet fald i antallet af abonnenter til husets papirprodukter.
”Vi står i en trist situation, hvor vi skal kigge ret grundigt på omkostningerne for at få dem til at passe med udviklingen i omsætningen, og det kommer til at ramme medarbejderne. Det er trist, og jeg vil understrege, at det er en hård øvelse, vi er i gang med, specielt fordi det går ud over konkrete medarbejdere på et tidspunkt,” sagde han til Journalisten, i forbindelse med at medarbejderne var blevet præsenteret for de planlagte besparelser.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.