Afskedigelser

22 ryger på Ekstra Bladet: ”Det værste, jeg har oplevet”

”Ingen forstår helt, hvorfor ledelsen skal gå så drastisk til værks,” siger Jimmy Willemoes, der er formand for medarbejderforeningen. (Rettet kl 15.42)

Ekstra Bladets redaktion på Rådhuspladsen i København bliver fra det nye år markant mindre.

Det sker som følge af den bebudede sparerunde i JP/Politikens Hus.

Hele 22 medarbejdere forlader Ekstra Bladet per 1. januar 2023. Det er medarbejderne blevet orienteret om på et møde, der begyndte klokken 14.00.

”Det er et kæmpe slag for hele personalegruppen. Det kan mærkes på stemningen, som virkelig er tung. Der er medarbejdere, der har været her i op til 40 år, som aldrig har oplevet noget lignende. Det har virkelig sat sine spor,” fortæller Jimmy Willemoes, der er formand for medarbejderforeningen på Ekstra Bladet, til Journalisten.

Blandt de 22 medarbejdere, der stopper  på Ekstra Bladet, finder man 15 fra sekretariatet. De kunne have set frem til at blive virksomhedsoverdraget til Wunderkind, men de fastansatte har i stedet fået fratrædelser fra Ekstra Bladet. Det er blandt andet noget, som tillidsfolkene har arbejdet for.

Det drejer sig om 10 fastansatte ifølge Jimmy Willemoes. Derudover er der fem freelancere i sekretariatet, der stopper på avisen.

Fire ud af fem medarbejdere, der skulle flyttes fra Aarhus til København, stopper også. Derudover er der tre medarbejdere, der har fået en frivillig fratrædelse.

”Vi er uforstående, vi er frustrerede, vi er kede af det. Jeg har ’kun’ været på Ekstra Bladet i 15 år, men det er det værste, jeg har oplevet i min tid,” siger Jimmy Willemoes.

Vi er en bundsolid virksomhed

Ifølge Jimmy Willemoes er de 22 fratrædelser den største reduktion af den journalistiske arbejdsstyrke i et hug på Ekstra Bladet nogensinde.

Og for mange af medarbejderne på Rådhuspladsen giver det slet ikke mening at gå så drastisk til værks.

”Vi er en bundsolid virksomhed. Jeg er med på, at vi på Ekstra Bladet ikke har leveret prangende regnskaber de seneste år af flere forskellige årsager. Men vi har dog stadig leveret overskud,” siger Jimmy Willemoes og fortsætter:

”Ingen kan helt forstå, at ledelsen skal gå så drastisk til værks, som er tilfældet her.”

Ifølge Journalistens oplysninger vil Jyllands-Posten og Politiken i morgen melde ud, hvad sparerunden i JP/Politikens Hus vil få af konsekvenser for dem.

Rettet klokken 15.16 og 15.42: Rubrikken er blevet rettet til, da de 22 medarbejdere formelt set ikke er blevet fyret, men har indgået aftaler om fratrædelse. Desuden er ordet ‘opsagt’ i artiklen ændret til ‘stopper’. 

0 Kommentarer