
Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix
I mere end 10 år har Rigspolitiet og landets politikredse fået deres budskaber ud på Twitter, som nu hedder X, om alt fra trafikuheld, efterlysninger eller bare som afsendere af sjove tweets.
Og der er mange danskere, der følger med. Eksempelvis har Rigspolitiet over 200.000 følgere, Østjyllands Politi har 113.000 følgere, mens Københavns Politi har flere end 380.000 følgere.
”X er en fremragende platform for os til at kommunikere til traditionelle medier, så vi kan få vores budskaber videre til deres seere og læsere, men det er også en platform, vi bruger til at henvende os direkte til borgerne,” siger René Gyldensten, der er kommunikationschef i Rigspolitiet.
Men meget er sket på kort tid, siden rigmanden Elon Musk overtog styringen af Twitter og omdøbte det X.
Det er blevet sværere for journalister at bruge platformen, og det er også blevet meldt ud, at TweetDeck kommer til at ligge bag en betalingsmur.
Betaling skal ikke fylde
René Gyldensten understreger, at man hos politiet i øjeblikket har valgt at fortsætte på X som hidtil.
Men usikkerheden omkring, hvad X kommer til at udvikle sig til, gør, at kommunikationsafdelingen i Rigspolitiet, som udstikker retningen for politikredsenes tilstedeværelse på sociale medier, holder meget øje med udviklingen.
Især hvis pilen peger mod mere betaling, siger René Gyldensten.
”Hvis det bliver en permanent tilstand, at man skal have et abonnement for at se tweets fra os, så duer det ikke. Tanken med borgerrettet kommunikation er, at alle har fri adgang til det. Det vil være en alvorlig begrænsning.”
”Vi håber, at de besinder sig. Hvis betalingsdelen kommer til at fylde enormt meget, og X bliver en eksklusiv klub, så er det ikke interessant for os. Vi håber, at X fortsætter i det format, som da det hed Twitter.”
Politiet er i dag også på andre sociale medier som Instagram og Facebook, men de er ifølge kommunikationschefen ikke lige så oplagte som X, da der er ret forskellige segmenter på platformene.
Vil overveje et alternativ
Politiet bruger også sin egen hjemmeside, politi.dk, hvor alle kan abonnere på politiets nyheder. Netop et øget brug af hjemmesiden kunne være en mulighed fremover, hvis X bevæger sig i den forkerte retning.
”Men vi håber på, at X også fremover er en kanal, der giver mening for os at benytte. Vi har været der i over 10 år, og en del af vores arbejdsgange er at kommunikere på platformen, ligesom vi har opbygget en ret stor følgerskare derinde. Så det vil være noget af en omlægning, der skal til, hvis vi bliver nødt til at se andre steder,” siger René Gyldensten.
Dukker der et værdigt alternativt op, så er man fra Rigspolitiet bestemt ikke afvisende.
”Det er bestemt noget, vi vil overveje. Lige nu ser vi os lidt omkring, og vi er i beredskab omkring X, fordi vi godt ved, at det ikke er sikkert, at vi skal blive ved med at være der. Men som sagt, så fortsætter vi med at bruge X, fordi vi ikke har et decideret alternativ lige nu,” lyder det fra René Gyldensten.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.