DR's generaldirektør Kenneth Plummer foreslår nu, at landets kommercielle medier får adgang til DR's indhold. »Jeg tror, det vil være godt for DR og godt for danskerne,« siger han til Journalisten.dk. Modellen kendes allerede hos BBC og YLE.
Danmarks mange nødlidende aviser og andre pressede mediehuse bør have gavn af DR's mange produktioner og hele public service-stationens nyhedsformidling.
Det mener DR's generaldirektør Kenneth Plummer.
»Jeg kunne godt forestille mig, at en del af det indhold, vi laver, bliver tilgængeligt på andres platforme. Det er noget, der optager os meget,« siger Kenneth Plummer i et interview med Journalisten.dk.
Idéen kendes allerede hos blandt andre BBC i Storbritannien, hvor den britiske kulturminister og BBC tidligere i år enedes om et historiske samarbejde med lokale medier. Men også den finske public service-station, YLE, har valgt at stille indhold til rådighed for de kommercielle medier.
»Det er klart, vi følger, hvad der sker i Storbritannien og også i Finland meget nøje,« siger Plummer, der gerne ser, at så meget som muligt af DR's indhold bliver stillet til rådighed for så mange som muligt.
»Og jeg tror, det kommer til at ske. Men der er naturligvis nogle rettighedsmæssige udfordringer,« siger han til Journalisten.dk.
Ifølge Kenneth Plummer vil forslaget indgå i DR's udspil til forhandlingerne om næste medieforlig, der skal gælde for perioden 2011-2014. Og han er personligt en stærk tilhænger af tanken.
»Jeg tror, det vil være godt for DR, og godt for danskerne. Og det er noget, jeg gerne vil,« siger han.
DR's generaldirektør er samtidig af den overbevisning, at politikerne kan se en fordel i at lade DR's indhold komme ud på så mange platforme som muligt.
»Jeg kan ikke forestille mig andet, end at politikerne vil synes, at det giver god mening, hvis det er muligt, at DR's indhold kan stilles til rådighed på så mange måder som muligt. Men der er en masse broer, der skal krydses, før det kan blive en realitet.«
Forhandlingerne om det næste medieforlig ventes at gå i gang i starten af det nye år. Men allerede den 2. oktober præsenterer professor Anker Brink Lund og Rambøll Management den såkaldte mediestøtteudredning. Den ventes at indeholde flere scenarier for, hvordan fordelingen af mediestøtten på 6,5 mia. kroner kan og bør fremtidsrettes.
Læs også: Plummer: Nyhedsformidlingen i DR skal styrkes
samt Mogens Blichers seneste blogindlæg: Mudderkast og Mediestøtte
og endelig: BBC i historisk redningsplan for nødlidende britiske medier
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.