Personen i centrum

Mediebrugerne siger, at de er trætte af personsager - og klikker på dem som aldrig før.

Mediebrugerne siger, at de er trætte af personsager – og klikker på dem som aldrig før.

2011 var året, hvor mediebrugerne for alvor blev trætte af personsagerne. I en undersøgelse lavet af analyseinstituttet Interresearch blandt 1.245 personer mente 84 procent, at personerne fylder for meget.

De seneste årtier er antallet af personsager da også steget markant, og 2011 var ikke nogen undtagelse:
Henrik Sass Larsens manglende sikkerhedsgodkendelse, Ole Sohns svage erindring om det såkaldte Moskva-guld, Helle Thorning-Schmidts skattesag, Carsten Hansens julefrokost, Anders Samuelsen og sønnens kokaingæld og Morten Bødskovs skatterabat, fordi hans kone arbejder for FN. Og så fik Anders Fogh Rasmussen særbehandling på Rigshospitalet, så en kræftsyg patient måtte ligge alene og tilkalde personale ved at slå med en ske på et glas.

Selvransagelsen meldte sig i dele af medierne. Efter dækningen af Espersens fravær fra vigtige møder og Henriette Kjærs exit meddelte kanalchef på TV2 News Mikkel Hertz og nyhedsdirektør i DR Ulrik Haagerup i begyndelsen af året, at de nu ville skrue ned:
"Selvfølgelig er det relevant, hvis en topminister er doven, men vi er nødt til at diskutere måden, vi dækker det på," sagde Ulrik Haagerup til Politiken – og Børsen skrev i en leder:
"Der tegner sig et mønster, hvor politikere er oppe imod en medieindustri, som bygger på smålig forargelse."

Hvorimod Lasse Jensen, radiovært på P1's "Mennesker og Medier", ifølge Ritzau mente, at Henriette Kjær-sagen var lige ud ad landevejen.
"Det handler om en politiker, som i sit privatliv har foretaget sig ting, der ikke er i overensstemmelse med det, man kan forvente af en politiker."

DILEMMAET.
Mediebrugerne siger, at de er trætte af politiske personsager. Men samtidig klikker de på personsagerne, hvilket denne liste over de mest læste politiske historier på bt.dk viser:De mest læste politiske historier i 2011 på bt.dk har tilsammen givet 1,6 millioner klik.
(Listen indeholder nyheder frem til 1.12.2011)

0 Kommentarer