Per Stig Møller skal sikre medieforliget

Per Stig Møller (K) overtager posten som kulturminister fra Carina Christensen (K) og overtager dermed også opgaven med at få det ny medieforlig i hus.

Per Stig Møller (K) overtager posten som kulturminister fra Carina Christensen (K) og overtager dermed også opgaven med at få det ny medieforlig i hus.

Regeringsrokaden kommer som en overraskelse. Selv for pressecheferne i de enkelte ministerier, der havde ventet, at der ville gå en uge mere.

"Jeg ved ikke noget… Jeg hører kun fra TV 2 News, at Per Stig bliver ny kulturminister…. Men jeg har ikke hørt noget fra officielt hold," siger nuværende pressechef i Kulturministeriet, Martin Skovmand, til Journalisten.dk.

Hvorvidt han kan fortsætte efter regeringsrokaden er tvivlsomt:

"Jeg er ansat på de vilkår, som jeg er, og derfor tager jeg stilling til min fremtid, når der ligger noget officielt," siger han.

Carina Christensen befinder sig i øjeblikket i Vancouver i forbindelse med Vinter OL, og hun vil derfor ikke være til stede, når regeringsrokaden gennemføres i morgen formiddag, er meldingen fra ministeriet.

I sin tid som kulturminister er hun i øvrigt flere gange blevet kritiseret for at være alt for usynlig. Blandt andet i sommer, hvor Pia Kjærsgaard kaldte hende visionløs. Carina Christensen har desuden været tilbageholdende med at svare på mediehenvendelser. Eksempelvis blev Journalisten.dk lovet et tiltrædelsesinterview kort efter hendes tiltrædelse som kulturminister i september 2008, men Carina Christensen har foreløbig ikke fastsat datoen…   

Skiftet betyder, at det bliver Per Stig Møller, som nu skal stå i spidsen for forhandlingerne om det kommende medieforlig.

Per Stig Møller har tidligere været tilknyttet DR. Først som kulturredaktør i årene 1973-74. Siden som souchef i kultur- og samfundsafdelingen i 1974 og igen fra 1976-1979. Herefter blev han programchef fra 1979-1984.

Endvidere har han været næstformand for Radiorådet fra 1985-1986, hvor han efterfølgende blev formand fra 1986-1987.

I sine yngre dage var Per Stig Møller litteraturredaktør ved B.T. og siden 1969 medarbejder ved Berlingske Aftenavis og Berlingske Tidende frem til 1972.  

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, præsenterede i øvrigt i dag mandag Venstres mediepolitiske oplæg til de forestående medieforhandlinger, som dermed kommer til at spille en væsentlig rolle i Per Stig Møllers forhandlinger.

1 Kommentar

Bent Frost
7. MAJ 2010
Re: Per Stig Møller skal sikre medieforliget
Der findes steder i kongeriget, bl.a.der hvor jeg bor, hvor både mobil - og internetmodtagelse er så ringe, at  den er ubrugeligt. Jeg er kunde hos TDC, så ville det være muligt for vores kulturminister at anmode TDC om at være landsdækkende? Dette var der vist ikke taget højde for, da man lovsjuskede medielicensen igennem.