Carina, så’n skal du gøre

Allerede inden Carina Christensen tager plads i Kulturministeriet, er de mediepolitiske ordførere og Journalistforbundets formand parat med gode råd til den nye minister.

Allerede inden Carina Christensen tager plads i Kulturministeriet, er de mediepolitiske ordførere og Journalistforbundets formand parat med gode råd til den nye minister.

De mediepolitiske ordførere og formanden for Dansk Journalistforbund har masser af gode ideer til Carina Christensen, der bliver udnævnt til kulturminister senere i dag.
DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård siger, at han ønsker, at Carina Christensen skal holde fokus på, at medierne hører med til kulturpolitikken, ikke industripolitikken.
Derfor er det vigtigt at værne om public service og portostøtten.
»Det er helt afgørende for mediernes udvikling, at støtteordningerne fremtidssikrer stærke dagblade, en markant public service og et fornuftigt samspil mellem det statsstøttede og det kommercielle,« siger Mogens Blicher Bjerregård.

I den socialdemokratiske lejr foreslår mediepolitisk ordfører Mogens Jensen, at Carina Christensen skal droppe replanlægning af FM-båndet.
»Replanlægningen af FM-båndet er udtænkt af Jens Rohde og Brian Mikkelsen for fem-seks år siden, og det er tiden simpelthen rendt fra,« siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

I stedet for at bruge 300 millioner kroner på at omlægge FM-båndet ønsker Socialdemokraterne at satse på det nye digitale radiosendenet DAB, der ifølge partiet »er den helt naturlige afløser for den analoge sending på FM-båndet«.

Ifølge Mogens Blicher Bjerregård skal man ikke have flere radiokanaler for udvidelsens skyld, men fordi nye aktører skal give danske radiolyttere noget, de ikke har i forvejen, eller gøre det på en ny og anderledes måde.
»Sådan udvikles radiomediet, og sådan udfordres DR til at tænke nyt og bevare fokus på kvalitet.«
Han mener, at mediepolitikerne skal droppe koncessionsafgiften, hvis der følger public service-forpligtelser med de nye frekvenser.

Dansk Folkepartis mediepolitiske ordfører, Karin Nødgaard, håber, at DF kan fortsætte det gode samarbejde, partiet havde med Brian Mikkelsen.
»Det ser ud, som om det er en konservativ minister, der følger en konservativ, så der sker nok ikke de store forandringer. Når hun har sat sig ind i tingene, fortsætter vi sikkert, hvor vi slap,« siger hun.

Læs også om Carina Christensens egne mediepolitiske visioner.  

0 Kommentarer