Sparerunde

Overblik: Her skærer JFM

Der nedlægges flest stillinger på JydskeVestkysten, Fyens Stiftstidende og KøbenhavnLIV

I alt 28 redaktionelle medarbejdere er blevet berørt af nedskæringerne i JFM.

Det fremgår af en mail fra JFM’s ledelse, som Journalisten har set.

I mailen fremgår det også, at 16 medarbejdere har fået en opsigelse, fem medarbejdere har indgået en frivillig fratrædelsesaftale, og at seks medarbejdere er varslet til en anden stilling, fordi deres nuværende stilling nedlægges.

Derudover er der en enkelt medarbejder, der vender tilbage til sit gamle job et andet sted i koncernen, når en aftalt etårig prøveperiode udløber.

Nedlægger ledige stillinger

Resten af besparelserne er ifølge ledelsen opnået ved at nedlægge 19 ledige stillinger.

I mailen oplister ledelsen også, hvordan nedskæringerne kommer til at ramme mediekoncernens titler.

Det er altså især JydskeVestkysten, Fyens Stiftstidende og KøbenhavnLIV, der har fået nedlagt stillinger.

De fleste opsigelser er sket på KøbenhavnLIV, hvor tre medarbejdere er blevet opsagt. Det svarer til, at Hovedstadens Mediehus, som LIV-redaktionerne er en del af, mister hver fjerde af sine redaktionelle medarbejdere.

Priser og nølende folketing

Ligesom i andre mediekoncerner er det blandt andet stigende udgifter til papir og distribution, der har udløst sparekravene fra JFM’s ledelse.

Derudover har ansvarshavende chefredaktør Peter Orry også fremhævet, at det har spillet ind, at medieforliget endnu ikke er blevet vedtaget i Folketingssalen. I maj 2022 blev de lokale og regionale medier stillet flere penge i udsigt, men loven er efter otte måneder endnu ikke blevet vedtaget. Derfor er støtten ikke blevet udbetalt.

”Vi står i den her svære økonomiske situation, fordi vi har et folketing, der ikke kan tage sig sammen til at gennemføre medieforliget. Der er vedtaget en betydelig støtte til ugeaviserne, fordi de bidrager til at sikre den lokale sammenhængskraft. Men på grund af folketingsvalget nåede det ikke at blive stemt igennem,” sagde Peter Orry tidligere på måneden til Journalisten.

0 Kommentarer