Omstridt leder af Fotoskolen Fatamorgana Morten Bo trækker sig

Fatamorganas leder, Morten Bo, trækker sig, og det gør hele bestyrelsen også, fortæller bestyrelsesmedlem. ”Vi mener, der skal vælges en ny bestyrelse med nye kræfter, derfor trækker vi os alle sammen,” siger han

I dag skulle bestyrelsen på Fotoskolen Fatamorgana mødes for første gang, efter at skolens leder, Morten Bo, er blevet anklaget for at mobbe og chikanere elever. På dagsordenen var ikke mindst Morten Bos fremtid.

Men en halv time før mødet sendte Morten Bo en mail til bestyrelsen, hvor han trak sig som leder og underviser på fotoskolen. Det fortæller bestyrelsesmedlem Henrik Saxgren.

”Det er lettende, og det har gjort det hele lettere,” siger Saxgren til Journalisten.

Efterfølgende holdt bestyrelsen møde og besluttede, at også den trækker sig.

”Vi besluttede at indkalde til ekstraordinær generalforsamling 11. august, hvor vi vil trække os som bestyrelse, men samtidig opfordrer til, at hvis der er en gruppe af ildsjæle, der ønsker og tror, at de kan køre skolen videre, så vil vi støtte det,” siger Henrik Saxgren.

”Vi mener, der skal vælges en ny bestyrelse med nye kræfter, derfor trækker vi os alle sammen.”

Dagens møde med Morten Bo var planlagt, efter at 32 elever fra den anerkendte fotoskole klagede i et brev til bestyrelsen over skolelederen. Det skrev Politiken.

I går udtalte Henrik Saxgren til Journalisten, at han ikke kunne forestille sig Morten Bo som en del af Fatamorgana i fremtiden.

Tidligere har billedredaktør på Information Sigrid Nygaard, som selv har undervist på Fatamorgana, fortalt Journalisten, at den slags historier om Morten Bo og hans undervisning langtfra er nye. Også Politiken-fotograf Martin Lehmann, der er tidligere elev og gæstelærer på Fatamorgana, fortalte, at det ikke er overraskende.

Hele bestyrelsen var enig om at trække sig

”Vi er enige om det, og vi gør det, fordi vi selvfølgelig beklager, at vi ikke var opmærksomme på problemet tidligere. Det burde vi have været,” siger Henrik Saxgren.

Han håber nu, at en ny bestyrelse kan stable skolen på benene med en ny ledelse.

Henrik Saxgren fortæller, at han er lettet over, at Morten Bo selv traf beslutningen om at trække sig.

”Det er en god følelse, fordi det var et problem, som der lige pludselig kom en god løsning på.”

Hvordan ser du på fremtiden for skolen nu?

”Jeg håber, at der er en gruppe af ildsjæle, der er parat til at skabe en ny skole på den gamle skoles fundament. Vi ønsker, at skolen skal køre videre med en ny ledelse, og vi vil arbejde i kulissen for at finde nogle kompetente personer.”

Henrik Saxgren oplyser, at den nuværende bestyrelse bliver siddende indtil den ekstraordinære generalforsamling 11. august.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra Morten Bo.

Opdateret 24/6 klokken 09.03: Medlem af bestyrelsen Trine Søndergaard bekræfter, at Morten Bo stopper.

Kommentarer
4
Niels Riis Ebbesen
24.06.20 16:59
Og det blev så løsningen, hvor ledelsen og bestyrelsen kan liste ud af bagdøren, unden at de skal stå til ansvar for, at eleverne på Fatamorgana er blevet vandrøgtet, og at de slet ikke har fået det uddannelseforløb, som de egenlig har haft krav på.
Fremhævet af Journalisten
Mikael hjuler
26.06.20 15:02
Det er for nemt at stikke af på den måde,
Fremhævet af Journalisten
Frederikke Friderichsen
12.07.20 19:33
Det er desværre ret velkendt, det jeg læser om Morten Bo.
Han var på mange måder en fantastisk fortæller om billeder og billeders virkemidler, med en stor viden om billeder, men pædagog var han ikke!
Da jeg gik på skolen i 2000/2001 var Morten Bo efter visse elever. De gik sometider grædende derfra.
Han sagde, "Der er altid én elev jeg forelsker mig i på hvert hold. Og så fremhævede han hende."
Den slags var ret ubehageligt. Og man blev sometider talt ned til og talt til som noget der var løgn. Når man påpegede det, fik man beskeden at ville man være fotograf, skulle man kunne tåle det.
Fremhævet af Journalisten
Lars
15.07.20 04:24
En bestyrelse uden testikler!
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right