DR

Ny kurs på P3: Flere programmer og medarbejdere færdige til nytår

Medarbejdere på DR’s P3 har fået at vide, at de ikke vil blive forlænget ved årsskiftet.

DR’s ungdomskanal P3 skal have ny kurs og kommer derfor ikke til at fortsætte med en række programmer og podcast til næste år.

Det fremgår af en mail sendt fra P3-ledelsen til medarbejderne. Overfor Journalisten oplyser redaktionschef Isabella Hindkjær, at fem journalister på tidsbegrænsede ansættelser og fire faste freelancere ikke fortsætter efter nytår.

”Vi har sat en ny strategisk kurs på P3, og det medfører ændringer i vores tilgang til indholdet og også konkrete programændringer i vores podcastportefølje. Når vi laver så store ændringer, så betyder det også, at der er nogle medarbejdere på tidsbegrænsede ansættelser, som ikke vil forlænget efter nytår. Det samme gælder for nogle af vores faste freelancere,” siger Isabella Hindkjær.

”Den nye strategiske retning har krævet af os, at vi kigger hele porteføljen og sendeplanen igennem. Vi har et meget stort fokus på at udvikle nye programmer og nye indholdsområder og helt nye måder at arbejde med indholdsudvikling på. På den baggrund har vi lavet et komplet eftersyn, og derfor er der en række programmer og titler, der ikke bliver videreført.”

Medarbejderne på afdelingen blev ifølge Isabella Hindkjær præsenteret for den strategiske kurs i sidste uge. I morgen vil den konkrete sendeplan for 2024 blive præsenteret på et fællesmøde.

Ifølge Journalistens oplysninger har medarbejdere på P3 de seneste dage været kaldt til samtaler, hvor de har fået at vide, at deres kontrakt ikke vil blive forlænget ved årsskiftet, da de programmer, de er tilknyttet, heller ikke kommer til at fortsætte.

”Det betyder, at nogle af jeres gode kolleger i denne uge har fået at vide, at deres aftale med DR ikke forlænges i 2024. Det er i sagens natur ikke en besked, der er rar at få, og derfor har vi forståelse for, at flere er berørt,” står der i mailen.

Nye dagsordensættende formater

Isabella Hindkjær overtog rollen som redaktionschef for P3 Radio og Podcast i marts 2023 fra Søren Bygbjerg, der forlod stillingen efter mindre end to år på posten.

Allerede inden Isabella Hindkjær startede i stillingen, varslede hun nye formater:

”P3 er den førende institution for original og relevant formidling til danske unge. Jeg glæder mig helt vildt til at være med til at sætte retningen for fremtidens lydunivers, udvikle nye dagsordensættende formater og udbygge P3’s position på tværs af platforme sammen med nogle af de absolut dygtigste mennesker i branchen,” sagde hun tidligere på året i en pressemeddelelse.

Mistede hver femte lytter

Journalisten har tidligere beskrevet, hvordan P3 de seneste år været igennem en turbulent periode med skiftende chefer og et markant fald i lyttertal. I 2021 blev det besluttet at nedlægge P3 Nyhederne ved årsskiftet, fordi timenyhederne var ”utidssvarende”, hvilket betød, at sporten flyttede over på P4. Målet var dengang at gøre P3 til en mere ”ren” radiokanal for unge med musik, aktualitet, humor og godt selskab.

Siden mistede P3 næsten hver femte lytter.

Isabella Hindkjær har tidligere været ansvarshavende chefredaktør i Aller Media, hvor hun har stået i spidsen for relanceringen af Femina med en mere feministisk linje, men har også en fortid i VICE, hvor hun var nordisk chefredaktør på det globale ungdomsmedie.

Isabella Hindkjær kom i modvind forud for sin indtrædelse som P3-chef, fordi hun blandt andet udtalte, at medier ikke kunne ’gemme sig bag objektivitet’. Udtalelser, der fik flere debattører og politikere til at kritisere Isabella Hindkjær og DR for at ville bringe ”statsfinansieret aktivisme” ind på en public service-kanal.

”Hvis der er nogen, der er i tvivl om, hvorvidt P3’s journalistik beror på alsidighed, fairness og upartiskhed, som den i øvrigt altid har gjort, så vil jeg da gerne mane den tvivl til jorden,” sagde Isabella Hindkjær i foråret, som svar på kritikken.

Opdateret kl. 15.24 med citater fra Isabella Hindkjær.

0 Kommentarer