Jobskifte

P3-chef forlader DR og skal stå i spidsen for jysk-fynsk radiosatsning

Søren Bygbjerg rykker til Jysk Fynske Medier, hvor han skal være ny radiodirektør

DR’s P3-redaktion skal vinke farvel til Søren Bygbjerg, der har været i DR gennem 18 år.

Søren Bygbjerg forlader nemlig glasbygningen på Emil Holms Kanal og rykker i stedet til Vejle, hvor han skal være ny radiodirektør i Jysk Fynske Medier, der satser på slow radio og digital lyd.

I DR har Søren Bygbjerg den seneste tid været chef for P3 og har tidligere været chef for kulturstoffet på dr.dk.

”Jeg har fyldt rygsækken op med 18 års erfaringer fra DR. Jeg har arbejdet med journalistik og musik, med radio og digitalt indhold og med kreativ ledelse og strategi. Jeg glæder mig til at pakke alt det ud på kontoret i Vejle,” siger Søren Bygbjerg i pressemeddelelsen.

”Det er mit mål, sammen med passionerede radiomennesker og dygtige ledere, at udbygge den stærke position, som JFM allerede har på lokalradio. Og samtidig udvikle forretningen med nye tilbud på digitale platforme, så vi også i fremtiden kan skabe værdi for lytterne og sammenhængskraft i befolkningen, efterhånden som transistor og bilradio bliver skiftet ud med mobil og hovedtelefoner,” tilføjer han.

Skal have København og Aarhus med

Jysk Fynske Mediers radio – JFM Radio – består af Skala.fm, Radio VLR, Radio Viborg og de nyopkøbte frekvenser Classic.fm og Classisk Rock. Til sammen har kanalerne et ugentligt lyttertal på 800.000.

Den nytilkomne radiodirektør skal have særligt fokus på at få flere i København og Aarhus til at lytte med på JFM Radios produkter.

”De nyeste frekvenser i hovedstaden og Aarhus gør, at vi har mulighed for at arbejde mere struktureret med tilstedeværelsen i storbyerne, siger Jens Andersen, som er overbevist om, at Søren Bygbjerg er den rette til at sende JFM Radio ind i fremtiden med podcast, udvikling og kreativ ledelsesstrategi som fokusområder,” siger CCO i Jysk Fynske Medier Jens Andersen i pressemeddelelsen.

Søren Bygbjerg tiltræder stillingen i Vejle 1. januar 2023.

P3 har de senere år været igennem en turbulent periode med skiftende chefer, og i 2021 blev det besluttet at nedlægge P3 Nyhederne ved årsskiftet, fordi timenyhederne var ”utidssvarende”. Det betød samtidig, at sporten flyttede over på P4. Begge dele har været medvirkende til, at P3 siden nytår har mistet en del lyttere.

Men Søren Bygbjerg føler ikke, at han forlader en kanal og en gruppe medarbejdere, der er i krise.

”Jeg efterlader P3 i meget god stand, efter at der har været en noget stormombrust periode med stresssygemeldinger for et par år siden. Nu er vi et bedre sted med gode programmer, ny sendeplan og nye podcasts. Og lyttertallene er også ved at stabilisere sig,” siger han til Journalisten.

 

0 Kommentarer