Misbrugt

CAVLING. Cavling-prisen er journalisternes fornemste hæderspris, og den skal ikke have ridser i bronzelegeringen af ikke-medlemmer, der vil promovere sig selv og ironisere over andres arbejde.Men det var præcis, hvad der skete ved indstillingerne her i 2010, hvor jeg til min store glæde hørte, at jeg var indstillet til Cavling-prisen sammen med Dines Bogø og Erik Haaest.

CAVLING. Cavling-prisen er journalisternes fornemste hæderspris, og den skal ikke have ridser i bronzelegeringen af ikke-medlemmer, der vil promovere sig selv og ironisere over andres arbejde.
Men det var præcis, hvad der skete ved indstillingerne her i 2010, hvor jeg til min store glæde hørte, at jeg var indstillet til Cavling-prisen sammen med Dines Bogø og Erik Haaest.

Begejstringen over at være i det fine selskab vendte dog hurtigt til arrigskab, da jeg opdagede, at teksten ironiserede over min bog, “Dobbeltmordet På Peter Bangs Vej”.

Ikke nok med det.

Cavling-prisens fornemme placering på Journalistforbundets hjemmeside og mit navn brugte indstillerne også til at sende trafik til deres egen hjemmeside, der er en lang gang nonsens uden hold i virkeligheden. En hjemmeside, hvor både jeg, Bogø/Haaest og en lang række af Journalistforbundets medlemmer hænges ud for de besynderligste ting.

Straks ringede jeg til forbundet, godt støttet af Bogø, og satte dem ind i sagen, og da de så, at indstillerne henviste til en hjemmeside, der afslører, at Eva Braun netop er død, og at grisehandleren fra “Matador” sammen med Kresten Skjern fra samme tv-serie påstås at være indblandet i det uhyggelige dobbeltmord på Frederiksberg, flåede webmasteren indstillingen af.

Dagen efter ringede en brødbetynget Kurt Strand og meddelte mig, at han nu satte indstillingen på igen, for reglerne forbød, at der censureres i indstillingerne …?

Så Kaae, Bogø og Haaest røg på igen med link til grisehandleren, Braun og Langberg-brødrene – og ikke mindst til en reklame for indstillernes egen bog om dobbeltmordsagen – der kan karakteriseres som den måske værste gang omtåget sludder, der er udkommet siden Anden Verdenskrig.

På den måde misbrugte indstillerne både mig, Bogø/Haaest og Cavling til en gang gratis reklame – og det har Cavling i hvert fald ikke fortjent.

Derfor skal Cavlingkomiteen med Kurt Strand i spidsen lave reglerne om til næste år, så medlemmerne kun kan indstilles, hvis de selv ønsker det.
Så ingen kan udnytte proceduren.

– Peer Kaae, journalist og forfatter

SVAR. Kære Peter Kaae.

Din irritation er til at forstå, men som jeg skrev til dig på mail 23. november sidste år:
“Cavlingkomitéen har efter grundige overvejelser besluttet at fastholde den gældende forslagsprocedure. Det betyder, at alle forslag til Cavling-prisen fortsat offentliggøres på Dansk Journalistforbunds hjemmeside. Det er Cavlingkomitéens opfattelse, at ét forsøg på “misbrug” ud af omkring 500 forslag i løbet af det seneste tiår ikke kan begrunde ændringer i forslagsproceduren.”

Venlig hilsen
Kurt Strand, formand for Cavlingkomitéen

Kommentarer
6
Jon Pagh
06.02.11 20:43
Re: Misbrugt

Det er ikke korrekt, at der kun er tale om ét forsøg på 'misbrug' af Cavlingkomitéens forslagsprocedure.

Mit navn figurerer desværre også på listen fra november 2010 over forslag til Cavlingprisen.

'Desværre', fordi mit navn er med på listen som en hån, der er leveret af en kværulant, der underskriver sig som journalist og forfatter. 

En hån, der startede et halvt år tidligere, fordi jeg som journalist på Ekstra Bladet skrev et interview med fodboldsspilleren Stig Tøfting, der handlede om hans skilsmisse.  

Dengang var hånen sendt som mails fra kværulanten og som forsidestof på dennes hjemmeside.

Men her stoppede det tilsyneladende ikke. Han havde også brug for at hælde sit gylle ud foran hele standen via Cavlingkomitéens åbne forslagsprocedure til Cavlingprisen. 

Det gjorde jeg både journalisten.dk og Cavlingkomitéen opmærksomme på. Samme dag som listen blev offentliggjort. 

Personligt er jeg ragende ligeglad, men jeg synes faktisk det skæmmer de andre forslag.  

Jeg fik samme svar som Peer Kaae. Svaret fra komitéen var endda, at man havde oplevet flere tilfælde som mit i år, men at man ikke havde en procedure for, hvordan man skulle behandle de her forslag. 

Min kollega på Ekstra Bladet, Marianne Nielsen, som sidder i Cavlingkomitéen, fortalte mig ligeledes, at man ville diskuttere 'håne-forslagene' på næste møde i komitéen. 

Derfor undrer det mig, at Kurt Strand skriver, at der kun findes ét tilfælde som Peer Kaaes. 

Jeg har ellers gjort mit til at gøre opmærksom på det modsatte.

Skulle man være i tvivl om forslagets seriøsitet, kan man læse det her under.

Det er det første, der dukker op, når man søger 'Jon Pagh' på google. (Så længe linket ikke bliver åbnet, ser det jo fornemt ud!)

http://journalistforbundet.dk/Import/Om-DJ/Cavling/2010/Jon-Pagh/ 

Mvh

Jon Pagh 

Fremhævet af Journalisten
Dines Bogø
09.04.11 12:40
Re: Misbrugt

Den nuværende formand for Cavlingkomitéen Kurt Strand Olesen holder sig ikke altid til sandheden.

Hans udsagn i mails, telefon, internet om de betændte sager viser tydeligt, at enten aner han ikke, hvad der er sket i de foregående år eller også vælger han at spille uvidende.

At han på forhånd udtaler sig på hele komitéen vegne må være underligt for medlemmerne. At han efterfølgende har fået godkendt sine udtalelser og opbakning fra forbundet ledelse, bevirker jo kun, at han vil føle, at de sager taklede han helt smart.

Jeg vil helt afholde mig fra at tænke på om, han har en interesse i, at bruge sin magt til at lade komitéen reklamere for galninge. 

M.v.h. Dines Bogø 

  

Fremhævet af Journalisten
Dines Bogø
09.04.11 13:39
Re: Misbrugt

En tilføjelse.

Kurt Strand Olesen vidste, at der var noget galt med flere af de såkaldte "indstillinger" også i 2010. Han svarede, at alt skulle sættes på nettet selv om administrationen havde fjernet et indlæg, der helt åbenlyst var chikane af flere og samtidig reklame for indsender.

Desuden sagde han, at det ikke betød noget, da han (komitéen) selvfølge senere fravalgte den type indlæg. Han mente ikke, at Internet med Google m.v. kunne have nogen betydning. I.flg. hans egen hjemmeside lever han i den tidsalder, hvor man brugte Remington skrivemaskine og to fingre.

Gad vide om Journalistforbundet ikke har en pris, hvor man kan indstille journalister, der i første omgang slipper godt fra en grim sag.

Med venlig hilsen Dines Bogø 

Fremhævet af Journalisten
Preben Juul Madsen
08.10.11 11:07
Re: Misbrugt
Jeg ser først Jon Paghs indlæg i dag, 8. oktober 2011.

I 2010 indstillede jeg Jon Pagh til Cavling-prisen, og den blev "leveret af en kværulant, der underskriver sig som journalist og forfatter", skriver Jon Pagh.

Hvis nu det ærede medlem Jon Pagh havde evner til at reserche, så ville han have konstateret, at jeg har været medlem af Journalistforbundet, før han lærte at skrive.

Han ville også have opdaget, at jeg endnu længere har været medlem af Dansk Forfatterforening og har skrevet over 40 bøger og medvirket i endnu flere.

Han ville også have set, at jeg i årevis på mine hjemmesider har afsløret hundredvis af falske malerier, flere gange kørt stort op i pressen og tv. Hvis Jon Pagh mener, jeg er kværulant, så vil jeg gå og tænke over, hvilket titel, han er kvalificeret til.

Noget tyder på, at Jon Pagh selv betragter sin artikel om Tøfding som gylle, siden han omtaler min indstilling af ham som misbrug.

Det skal bemærkes, at mine hjemmesider var blandt de første, som blev tilmeldt Pressenævnet, længe før Journalistforbundet fik taget sig sammen. Kunstnyt.dk afslører dagligt kunstbranchens fup og fiduser. Men byder også på mere optimistiske ting og sager.

Med kollegial hilsen
Preben Juul Madsen
medlem af DJ og DF
Fremhævet af Journalisten
Preben Juul Madsen
08.10.11 12:21
Re: Misbrugt

Jeg beklager meget nogle slåfejl.
Han hedder Tøfting. Ikke Tøfding.
Det hedder researche. Ikke reserche.
Det hedder hvilken titel. Ikke hviket titel.

vh

pjm

Fremhævet af Journalisten
Preben Juul Madsen
08.10.11 13:09
Re: Misbrugt

Jeg har erfaret, at en tekst skrevet af science fiction-forfatteren Ole Hans Jensen omgående blev fjernet.
Da samme person, og et par andre, svinede mig til, gik der to år, før webmaster fjernede deres udgydelser.
Det er glædeligt, at der er kommet mere fart på den slags angående.

Jeg tror ikke, nogen tager Ole Hans Jensen alvorligt, men skal måske lige bemærke, at dobbeltmordet på Peder Bangsvej fortsat er uopklaret. Hverken Dines Bogø, Haaest eller Peer Kaae, hvor sympatiske de end fører sig frem, har ført afgørende beviser.

vh
Preben Juul Madsen
Og så ser jeg, at jeg i et andet indlæg har fået de samme rettelser på to gange. Men det skyldes, at den første var så længe om at blive synlig, at jeg betragtede den som forsvundet ud i rummet.

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right