Videnskabsjournalistik

Medie lukker og slukker efter 1,5 år og fyrer alle medarbejdere

Mediet Vid&Sans lukker på grund af økonomiske vanskeligheder

Efter kun halvandet år drejer nyhedsmediet Vid&Sans, som Aarhus Universitetsforlag står bag, nøglen om og afskediger alle medarbejdere.

Det fremgår af en nyhed på mediets hjemmeside.

”Vi vidste, at det ville blive svært at fortsætte Vid&Sans, da vores samarbejdspartner trak sig, netop som opstartsstøtten fra medienævnet udløb. Alligevel var vi optimistiske og troede på, at det kunne lade sig gøre at tiltrække fondsmidler, fordi Vid&Sans er et unikt journalistisk produkt. Men vi må nu sande, at det ikke er lykkedes,” udtaler Anne Engedal, der er chefredaktør for Vid&Sans og nyudnævnt adm. direktør for Aarhus Universitetsforlag, i nyheden.

Vid&Sans blev lanceret i oktober 2021 med en bevillig fra Slots- og Kulturstyrelsens Innovationspulje på 3,1 millioner kroner. Det erklærede mål var at løse tillidskrisen mellem medier og forskere, blandt andet ved at samarbejde med forskerne i stedet for ”at bruge dem”, som daværende chefredaktør Søren Schultz Jørgensen dengang forklarede.

Lukker 30. april

Søren Schultz Jørgensen stoppede efter få måneder og blev erstattet af Anne Engedal.

Ved udløbet af den offentlige bevilling stod det klart, at Vid&Sans var i økonomiske vanskeligheder. Ifølge nyheden på Vid&Sans hjemmeside har medarbejdere og ledelse siden jul arbejdet på en alternativ forretningsmodel, der kunne sikre overlevelsen, efter at et større dansk medieselskab trak sig fra et kommende samarbejde.

Vid&Sans lukker fra og med 30. april, og medarbejderne er opsagt fra samme dato. Samtlige seks faste medarbejdere blev i februar varslet opsagt med tre måneders varsel.

I løbet af mediets levetid har journalisterne på redaktionen interviewet mere end 500 forskere, og mediets artikler er blevet læst og lyttet til 500.000 gange.

”Selv om vi nu står, hvor vi står, er jeg utroligt stolt af Vid&Sans’ medarbejdere: På kort tid er holdet lykkedes med at skabe en ny journalistisk genre, samtidig med at de byggede et nyt medie fra bunden. Alle har udvist stor kreativitet, udholdenhed og en fantastisk holdånd undervejs. Jeg vil også gerne takke de mange forskere, hvis engagement har været det hele værd, og ikke mindst vores trofaste medlemmer, der har bidraget med idéer til artikler og spørgsmål til forskerne,” udtaler Anne Engedal.

 

 

 

 

1 Kommentar

Michael Jean Christophe Dorbec
13. APRIL 2023
Link til de nysgerrige: vidogsans.dk