Fyringer

Marie Rask Glerup fyret på B.T.: ”Jeg har været uenig i stort set alle valg”

Fyringen af den journalistiske chef kommer efter omstruktureringer på tabloidavisen

Marie Rask Glerup er tirsdag blevet opsagt som journalistisk chef på B.T.

”Efter to måneder med en ny chef i spidsen, hvor jeg har været uenig i stort set alle journalistiske og kommercielle valg, er det meget naturligt, at hverken Simon Richard Nielsen eller jeg mener, at jeg kan fortsætte som journalistisk chef,” siger Marie Rask Glerup til Journalisten.

Marie Rask Glerup tiltrådte som journalistisk chef i Pilestræde i begyndelsen af august 2022. Inden da havde hun været ansat i en kort periode som chef for video og film på mediet Frihedsbrevet og som video- og podcastredaktør på Ekstra Bladet fra 2020 til slutningen af 2021.

Hun blev ansat på Ekstra Bladet af den daværende chefredaktør Pernille Holbøll, der også ansatte hende på B.T.

Uenige om retningen

Siden Simon Richard Nielsen i september overtog hjørnekontoret på B.T., har han meldt ud, at dansk journalistik er for venstreorienteret, og at B.T. fremover skal være et borgerligt tabloidmedie.

”Det at have et borgerligt udgangspunkt i journalistikken foregår i idéudviklingen, vinkling, valg af kilder, og hvad vi vælger at sætte fokus på redaktionelt. Så kan det være, at der er noget andet, vi lader ligge, men vi ændrer jo ikke på de journalistiske metoder. B.T. er uafhængigt,” sagde Simon Richard Nielsen til Journalisten i begyndelsen af september.

X skriver Marie Rask Glerup, at B.T.’s nye linje ikke passer til hende.

”Det handler om publicistiske ambitioner. Den nye chefredaktør vil blandt andet skære ned på kriminalstof, undersøgende journalistik og video og lyd,” siger hun til Journalisten.

Udskiftning på chefgangen

Pernille Holbøll blev ansat som chefredaktør på B.T. i maj 2022.

Ved ansættelsen af Marie Rask Glerup sagde Pernille Holbøll:

”Jeg ved, Marie er en fuldstændigt enestående journalistisk kapacitet, der i min optik er uden sidestykke og præcis, hvad B.T. har brug for. Ud over at være ekstremt arbejdsom, kreativ og original, så er Marie også en erfaren og dygtig leder, og hun synes ligesom jeg, at B.T. allerede nu er en virkelig stærk nyhedsmaskine, der leverer god tabloid journalistik,” lød det på MediaWatch fra Pernille Holbøll om skiftet til B.T.

I august 2023 var Holbøll fortid i Pilestræde, og hendes afløser, Simon Richard Nielsen, med en fortid som vært på TV 2 News og som chefredaktør på Euroinvestor, overtog ledelsen 1. september.

”Det er vigtigt for mig at sige, at jeg på ingen måde fortryder, at jeg sagde ja til Pernille Holbølls journalistiske projekt. For det, jeg blev ansat til, var et kæmpestort, ambitiøst, journalistisk projekt, som vi kun lige nåede at starte op,” siger Marie Rask Glerup.

Hun siger videre, at hun er ked af at sige farvel til sine ”dygtige” kolleger.

”Det er dem, der har holdt mig derinde siden august,” siger Marie Rask Glerup om sin afgang.

Hun tilføjer:

”Nu skal jeg holde noget fri. Jeg har ikke holdt fri i årevis, så nu giver jeg plads til gode idéer og nye muligheder.”

Opdateret onsdag 25. oktober klokken 9:10 med citater fra Marie Rask Glerup.

0 Kommentarer