Praktiksøgning

Line Sophie Sand mangler stadig praktiksted: Jeg vil ikke sige ja for enhver pris

23-årige journaliststuderende Line Sophie Sand står stadig uden praktiksted og er sikker på, at de regionale mediehuse ville gøre hende til en dygtig journalist. Alligevel søger hun dem ikke

”Jeg var ret kræsen i min søgning, og det har jeg været afklaret med. Altså jeg vidste godt, hvad det kunne koste mig.”

Sådan siger 23-årige Line Sophie Sand, journaliststuderende på DMJX på 4. semester og en af dem, som endnu ikke har fundet et praktiksted at starte på til august.

Hun søgte populære steder: Information, Politiken, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad og Ekstra Bladet, og hverken i 1. eller 2. matchrunde fandt hun en praktikplads. Nu krydser hun fingre for, at der vil dukke en anden god mulighed op, for eksempel videnskab.dk eller Frihedsbrevet, som hun har set har slået praktikstillinger op.

Blev ’mega ked’ af det

”Jeg synes, det er lidt en ’orker’, forstået på den måde, at vi har alle sammen godt vidst, at slaget skulle stå i april, og vi har troet på, at det ville være overstået med matchrunde et og matchrunde to,” siger Line Sophie Sand.

Hun husker, at hun blev ’mega ked af det’, da hun ikke fik en praktikplads i første runde.

”Jeg tror, det var kulminationen på alt det gejl og lir, der har været spændt op til. Folk havde nærmest ikke snakket om andet end praktik siden efteråret,” siger hun.

Nu er hendes strategi at holde hovedet koldt og holde et ben i hver lejr: Både at lægge en plan B for, hvad hun skal næste semester, hvis ikke hun finder en praktikplads. Og samtidig holde sig åben for nye muligheder.

”Jeg skal ikke hjem igen”

Line Sophie Sand ved godt, at der er regionale medier, som stadig har ledige praktikstillinger. Hendes far er tilmed redaktionschef et af stederne, nemlig på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, som hun derfor også kender bedre end de fleste andre. Alligevel trækker de regionale medier ikke i hende.

”Jeg tror ikke umiddelbart, det er noget for mig. Og jeg er lidt led ved at sige det, for jeg er bange for at blive fremstillet som en, der kun vil til storbyen. Men jeg tror, at noget af det, der vejer tungt for mig, er det sociale,” siger Line Sophie Sand.

Fordi hun er vokset op i Ringkøbing, er der flere, som har sagt til hende, om hun ikke bare skal søge den vej.

”Min far og jeg har da også grinet og snakket om, at hvis alt andet glipper, så kan jeg bare komme derud. Men det duer ikke. Jeg har det sådan, at: Jeg skal ikke hjem igen. Altså jeg vil gerne hjem på sommerferie, men ikke som praktikant,” siger hun.

Heller ikke de andre regionale praktikstillinger lokker. Det skyldes netop ’det sociale’: At Line Sophie Sand ikke har lyst til at være i praktik et sted, der giver hende lang transporttid til hendes venner.

”Jeg ved jo godt, at nogle vil sige, at det er forkælet. Det er der ingen, der har sagt til mig, men det skulle der nok være nogle, der tænker derude,” siger hun.

Frygter at ende i dårligt match

For nu står hun fast på ikke at søge praktik på regionale medier, selv om hun er sikker på, at de praktiksteder ville klæde hende godt på fagligt. Noget, hun også har talt med sine venner og medstuderende om.

”Ingen er i tvivl om, at du får sindssygt meget ud af at være på et regionalt medie, altså dit arbejdsapparat og i forhold til, at du får mere indflydelse på, hvad du kommer til at lave,” siger hun.

For nu holder hun ’døren på klem’ for nye muligheder frem til august. Det, hun frygter mest, er ikke at ende uden et praktiksted – men at ende i et dårligt match.

”Jeg har ikke tænkt mig at være en passiv amøbe, der bare vil sidde og vente. Men man er også nødt til at overveje: Kan jeg se mig selv bo her? Kan jeg se mig selv arbejde her? Jeg vil ikke sige ja til et sted for enhver pris, så vil jeg hellere vente på, at det rigtige sted dukker op,” siger hun.

Ny ansøgningsstrategi i næste runde

Skulle det ikke lykkes at lande en praktikaftale inden august, går hun videre i praktiksøgningen et semester senere.

”Jeg vil nok skyde lidt bredere næste gang så,” siger Line Sophie Sand, som bl.a. nævner Samvirke, Watch Medier og fagmedier som arbejdspladser, hun vil være mere opsøgende over for.

”Selvfølgelig får jeg et praktiksted en dag. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Jeg søgte nogle vildt populære steder til at starte med og fik ikke nogen af dem. Og det er mega i orden. Så har jeg også fundet ud af, at der måske er nogle steder, jeg ikke vil søge næste gang, og nogle steder, som jeg måske overså,” siger hun.

0 Kommentarer