Praktiksøgning

Næsten alle praktikpladser besat – 55 studerende står uden praktikplads

Ingen havde regnet med, at overskuddet af studerende skulle blive så stort, siger praktikkoordinator

Årets praktiksøgning nærmer sig sin afslutning. Det blev et godt år for praktikstederne, og et ret skidt år for praktikanterne.

De tilgængelige tal for praktiksøgningen viser, at stort set alle praktiksteder har fået en praktikant, mens omkring 45 journaliststuderende og 10 TVM-studerende fortsat står uden plads, forklarer praktikkoordinator Martin Vestergaard.

”Erfarne folk i branchen vil sikkert sige, at man bare er tilbage ved gamle dage, men for de studerende er det et kæmpe chok, fordi de kun har kendt til, at der var et overskud af praktikpladser. Ingen havde regnet med, at overskuddet af studerende skulle blive så stort som det, vi ser nu,” siger Martin Vestergaard.

I sidste uge lød vurderingen, at omkring 40 studerende ikke ville få en plads, når praktiksøgningen var overstået.

Ramt af konjunkturerne

Martin Vestergaard forklarer, at der fortsat er tre-fire ledige pladser, og uddannelsesstederne er i fuld gang med at tage kontakt med praktiksteder, som tidligere har trukket sig fra praktiksystemet på grund af manglende interesse fra de studerende.

Martin Vestergaard forklarer, at det oprindelige estimat var, at der ville mangle 10 praktikpladser.

”Men så kom konjunkturerne oveni, og det har bare ramt med det samme,” siger Martin Vestergaard.

Han peger på, at tv-produktionsselskaberne for eksempel har været mere tilbageholdende med at søge praktikanter denne gang.

Fuldt hus

Overskuddet af praktikanter rejser spørgsmålet, om fordelingen af praktikpladser bliver lige så skæv som tidligere. Til efteråret skal de studerende, som ikke har fået plads, nemlig søge praktik sammen med de studerende på næste semester.

”Jeg håber det bedste, men der kan godt komme en ophobning, ligesom for 10 år siden, hvor der manglede 100 pladser,” siger Martin Vestergaard

Men for praktikstederne er billedet mere positivt.

”Der er stort set ingen pladser tilbage, så det er godt nok. Der er nærmest fuldt hus – også i provinsen.”

 

1 Kommentar

Peter Linderoth Sørensen
10. MAJ 2023
Jeg er tillidsrepræsentant på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, hvor vi ikke har fået besat vores opslåede praktikantstilling, så det passer ikke, at alle stillinger er besat i anden runde!