Matchdag

10 praktikpladser stampet op under slutspurt

Manglen på praktikpladser bliver ikke helt så stor, som det så ud til i sidste uge, men mange studerende vil stadig mangle en plads

Der bliver en anelse færre praktikpladser i underskud end først meldt ud, hvor det lød, at omkring 50 studerende på journalist- og tilrettelæggeruddannelserne på RUC, DMJX og SDU ville stå uden praktikplads, når praktiksøgningen er overstået.

Det står klart, dagen inden den første runde af den egentlige praktikmatch, hvor arbejdspladserne ansætter de studerende, der skal i praktik fra foråret.

Der er nemlig blevet oprettet lige omkring 10 ekstra praktikpladser i løbet af den seneste uges tid, oplyser Martin Vestergaard, praktikkoordinator på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX).

De ekstra pladser betyder dog langtfra, at der er en plads til alle studerende, og omkring 40 vil formentlig ikke have en plads, når praktiksøgningen er overstået.

Uventet stor mangel

Det var ventet, at der ville opstå mangel på praktikpladser, da de studerende fra DMJX igen skal i praktik efter 18 måneder, hvilket kan skabe propper i systemet.

En række andre faktorer, såsom den økonomiske situation og manglende ordrer hos produktionsselskaberne, betyder, at der ved denne praktikrunde er slået endnu færre pladser op end frygtet.

Manglen fik for 14 dage siden DMJX-prorektor Jens Grund til at opfordre medierne til at ”kigge efter i hjørnerne” efter ekstra pladser.

Samtidig var opfordringen til de studerende klar:

”Jeg vil indtrængende opfordre de studerende til at søge bredere: Regionalt, lokalt og hos specialmedier. Steder, hvor man måske ikke havde forventet at skulle have en praktikplads. Der er masser af spændende jobs på regionale og lokale medier, som vi håber bliver besat,” siger Jens Grund.

Den opfordring har de studerende dog ikke taget til sig i udstrakt grad.

Lokalmedier uden ansøgere

Traditionen tro er det de store landsdækkende medier, der har fået flest ansøgere, mens nogle lokale medier ikke har modtaget én eneste ansøgning til deres praktikstillinger.

Ringkøbing-Skjern Dagblad er et af de steder, hvor ingen har søgt hen. Det samme er Ringkøbing-Skjern Kommune og Herning Folkeblad. På andre lokale og regionale medier er der få ansøgere til hver praktikstilling.

I grafikken her kan du se, hvor mange ansøgere der er til hver praktikstilling på de forskellige arbejdspladser. Den bygger på tal fra portalen Praktikmatch, som ikke har de cirka 10 nye stillinger med.

1 Kommentar

Finn Arne Hansen
28. APRIL 2023
De gæve medier, der fulgte Jens Grunds opfordring, fortjener da at blive nævnt. Synes jeg.

Læs også

Panikdag

De tog praktik i provinsen: ”Du lærer lige så meget som i København, Odense og Aarhus”

27. APRIL 2023
Praktik

Stor mangel på praktikpladser: Nogle steder har de ikke modtaget én eneste ansøgning

24. APRIL 2023