Lea Korsgaard forlader post som chefredaktør og bliver arbejdende formand for Zetland

Ida Ebbensgaard tager over som chefredaktør, mens mediet satser på internationalisering

Ida Ebbensgaard er fremover ansvarshavende chefredaktør for Zetland. Det oplyser mediet selv.

Beslutningen kommer, samtidig med at bestyrelsen i Zetland gennemfører en udskiftning i bestyrelsen. Stig Myken, formand og investor, forlader bestyrelsen efter fem år.

Medstifter af Zetland og chefredaktør indtil i dag Lea Korsgaard bliver nu arbejdende formand og dermed udgiver for Zetland.

Annemette Færch, der er medejer af Zetland, overdrager samtidig sin plads i bestyrelsen til Merethe Eckhardt, udviklingsdirektør i Domstolsstyrelsen.

”Jeg elsker hver dag på Zetland og glæder mig vildt til det nye kapitel, vi er på vej ind i,” siger Lea Korsgaard i en pressemeddelelse.

”Det er kampen mod kynismen, lysten til at inddrage vores medlemmer, et fælles formål og tårnhøje ambitioner, der har fået Zetland til at vokse fra baggården til at blive en fast del af tusindvis af menneskers hverdag. Nu  har vi sat os et nyt mål, som bliver lige så spændende at forfølge, som de første var.”

28.000 betalende medlemmer

Zetland blev lanceret som et medlemsbaseret medie for fem år siden og har i dag 28.000 betalende medlemmer. Ifølge Zetland er omkring en tredjedel af medlemmerne under 30 år. Medarbejderstaben er i løbet af det seneste år vokset fra 20 medarbejdere til næsten 40.

”Jeg tror dybt og fast på Zetlands mission. Den vil jeg videreføre, og heldigvis kan vi se, at et stigende antal medlemmer er enige med os,” siger Ida Ebbensgaard i en pressemeddelelse.

”Vores journalistiske strategi er klar. Vi skal lave fængende journalistik med blik for sammenhænge og proportioner, og vi skal konstant lytte til de medlemmer, der giver os noget af det dyrebareste, de har, nemlig deres opmærksomhed,” tilføjer hun.

Zetland slår sig op på at begå en anden form for journalistik end den nyhedslogik, der præger mange andre danske medier. Den pointe gentog Lea Korsgaard, da hun for 14 dage siden blev udnævnt som nu formand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og i den forbindelse blev kritiseret for at stå i spidsen for ”Danmarks mindst kritiske medie”.

”Mange danskere storforbruger den journalistik, vi taler om her, ingen tvivl om det. Men jeg ved fra den løbende dialog, som vi på Zetland har med vores medlemmer, at ’nyhedstræthed’ ikke kun er en akademisk størrelse fra medieforskningen, men et uhyre konkret fænomen, som masser af mennesker oplever,” sagde hun.

Rokaden i toppen af Zetland kommer, mens mediet har overskud og har taget de første skridt mod at satse internationalt.

0 Kommentarer

Læs også

Chefredaktører i infight: Zetland er Danmarks mindst kritiske medie

Chefredaktører i infight: Zetland er Danmarks ”mindst kritiske medie”

01. OKTOBER 2021
<span class=Kritiker om udpegelsen af Lea Korsgaard: Zetland har en hindbærsnitte-overenskomst">

Kritiker om udpegelsen af Lea Korsgaard: Zetland har en hindbærsnitte-overenskomst

01. OKTOBER 2021