Kvinder klager over Weekendavisens Khader-historie

De tre kvinder, som bliver omtalt ved navns nævnelse i Weekendavisens artikel ’Den hemmelige rapport’, har klaget til Pressenævnet. Der bliver sået tvivl om vores troværdighed, lyder det fra en af klagerne

Det skabte heftig debat, da Weekendavisen i begyndelsen af september udgav artiklen ’Den hemmelige rapport’, som behandler den ellers hemmeligholdte rapport fra Det Konservative Folkeparti, der afdækker, hvordan folketingsmedlemmet Naser Khader skulle have opført sig krænkende og udvist grænseoverskridende adfærd.

Weekendavisens artikel behandler en række fortrolige udsagn fra advokatundersøgelsen, hvor både navngivne og unavngivne kvinder fortæller om oplevelser med Naser Khader. Det er de kvinder, som bliver omtalt med navn i avisens dækning, der har indsendt en klage til Pressenævnet.

De tre navngivne kvinder, Kamilla Trustrup, Karen Dirks og Kristina Olsson, vil endnu ikke gå i detaljer med, hvad klagen indeholder. I stedet venter de med at udtale sig, indtil nævnet har taget stilling, siger Kristina Olsson:

”Vi ser frem til en principiel afgørelse fra Pressenævnet.”

”Vi blev dybt chokerede over Weekendavisens publicering. Vi var uforberedte, og vi synes, at måden, som vi bliver fremstillet på, sår tvivl om vores troværdighed,” tilføjer hun.

Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, har tidligere påstået, at de kvinder, der medvirker i advokatundersøgelsen, er blevet forelagt Naser Khaders forklaringer og forsvar fra rapporten. Men til Frihedsbrevet fortæller flere af kvinderne, at det imidlertid ikke passer.

Vil ikke diskutere sagen  

Chefredaktør på Weekendavisen Martin Krasnik vil heller ikke kommentere klagen til Pressenævnet, før han selv har læst henvendelsen igennem. Han bekræfter dog, at han har været i dialog med nævnet vedrørende klagen.

Chefredaktøren har tidligere forsvaret Weekendavisens behandling af den hemmelige advokatundersøgelse med, at det er i offentlighedens interesse at vide, hvorfor Naser Khader blev ekskluderet fra Det Konservative Folkeparti.

Han peger også på, at det er i offentlighedens interesse at vide, hvordan advokatundersøgelser i sager om seksuelle krænkelser bliver udarbejdet.

Chefredaktørens argumenter har dog sidenhen mødt kritik fra blandt andet advokat Vibeke Borberg, som har speciale i medieret og presseetik. Hun har til Journalisten kaldt Weekendavisens dækning for en mulig alvorlig krænkelse af privatlivets fred.

Naser Khader blev smidt ud af Det Konservative Folkeparti i august, efter at fem kvinder fortalte til DR, hvordan de var blevet udsat for seksuelle krænkelser og upassende adfærd fra Naser Khader over en flerårig periode.

 

0 Kommentarer

Læs også

Krasnik: Hemmelige vidneudsagn er i offentlighedens interesse

03. SEPTEMBER 2021
”Jeg har altid bedt kvinderne om selv at sige navnet, så der ikke er noget ledende i spørgsmålet. Det har været meget vigtigt for mig,” siger Sofie Rye.

Søren Pape undersøgte ikke rygter om Naser Khader. Sofie Rye trevlede dem op

22. SEPTEMBER 2021