Exit

Kritiseret chef stopper i Banedanmark

Kommunikationsdirektør Katja Dahlberg, der for få måneder siden mødte hård kritik for sin ledelsesstil, har fået nyt chefjob

Efter tre år i spidsen for Banedanmarks kommunikationsafdeling stopper kommunikationsdirektør Katja Dahlberg nu i jobbet. Det bekræfter Banedanmarks presseafdeling i en mail til Journalisten.

Fremover skal Katja Dahlberg være kommunikationsdirektør i Coop amba, Coop koncernen, og ansvarshavende chefredaktør for forbrugermagasinet Samvirke.

Jobskiftet sker, få måneder efter at tidligere og nuværende medarbejdere i Banedanmark i en artikel i Journalisten rettede hård kritik af Katja Dahlbergs ledelsesstil.

13 kilder beskrev hende som en utilregnelig leder og fortalte om mistillid og mikromanagement, voksen-skældud og adskillige stresssygemeldinger. I alt har 24 ansatte forladt kommunikationsafdelingen, siden Katja Dahlberg kom til i 2019.

”Hun gjorde simpelthen afdelingen syg. På et tidspunkt var seks af mine kolleger langtidssygemeldte med stress,” sagde Lisbeth Ligaard, der stod frem i artiklen.

Takker for indsatsen 

Journalisten har spurgt HR-udviklingschef i Banedanmark Mikkel Kreiner-Møller, om Katja Dahlbergs exit fra Banedanmark har nogen sammenhæng med kritikken af hendes ledelsesstil. Han er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Heller ikke Katja Dahlberg selv har svaret.

Men i en nyhed lagt på Banedanmarks intranet og sendt til Journalisten takker den administrerende direktør i Banedanmark, Hakon Iversen, Katja Dahlberg for at have leveret gode resultater og skabt en helt ny linje og strategi for kommunikationen i Banedanmark.

”Sidst, men ikke mindst, har hun sammen med resten af ledelsen og medarbejderne i Kommunikation skabt en afdeling i trivsel, der leverer gode resultater i samarbejde med kollegerne i Banedanmarks divisioner,” udtaler han.

Ny konstitueret chef

Blandt de mange, der er stoppet i kommunikationsafdelingen under Katja Dahlbergs ledelse, var flere af de medarbejdere, som hun selv havde ansat.

Således har Banedanmark for nylig ansat en ny pressechef for fjerde gang, siden Katja Dahlberg begyndte i Banedanmark i 2019. Den første holdt kun knap to måneder i jobbet, mens den næste pressechef stoppede igen efter mindre end et halvt år.

Trods de mange langtidssygemeldinger og det store personalegennemtræk under Katja Dahlbergs ledelse valgte Banedanmark i sommeren 2021 at forfremme hende fra kommunikationschef til kommunikationsdirektør.

I forbindelse med Journalistens artikel i marts i år oplyste Banedanmarks HR-udviklingschef, at den samlede direktion samt han selv og personalechefen i HR fortsat havde fuld tillid til Katja Dahlberg.

Men snart er hun altså fortid i Banedanmark. Af nyheden på Banedanmarks intranet fremgår det, at chef for direktionssekretariatet Søren Herping fra 1. juli konstitueres som chef for kommunikationsafdelingen.

0 Kommentarer