CHEF-FRATRÆDELSE

Kommunikationschef færdig efter hård kritik: ”Min tillid til medarbejderne er væk”

Hverken kommunikationschefen selv eller HK Privat kan se mulighed for, at hun fortsætter i sin stilling

Kommunikationschef Anette Claudi er fortid i HK Privat, efter at der er rejst kras kritik af hendes ledelse.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra HK Privat, hvor det også fremgår, at hun er blevet tilbudt en ny stilling, som hun har takket nej til.

For godt tre uger siden nedlagde 300-400 medarbejdere i HK arbejdet som følge af en sønderlemmende kritik af kommunikationschefen, før de genoptog arbejdet dagen efter.

Når en sådan situation så pludseligt blusser op med beskyldninger, jeg ikke kan genkende, må jeg erkende, at min tillid til medarbejderne er væk, og jeg kan derfor ikke fortsætte som chef i afdelingen.
Anette Claudi, forhenværende kommunikationschef i HK Privat

Krisen i fagforbundet udspringer af en udtalelse fra seks DJ-medlemmer i HK Privat. I udtalelsen, som Journalisten er i besiddelse af, retter medarbejderne hård kritik mod kommunikationschef i HK Privat Anette Claudi. En kritik, som hverken formand i HK Privat Simon Tøgern eller Anette Claudi selv kan genkende:

”Jeg har ikke fået en eneste henvendelse fra en tillidsrepræsentant, medarbejdere eller chef om, at der skulle være problemer med arbejdsmiljøet i min afdeling. Jeg handler på problemer, jeg kender, men kan ikke handle på problemer, jeg ikke har kendskab til,” siger Anette Claudi i pressemeddelelsen.

”Og når en sådan situation så pludseligt blusser op med beskyldninger, jeg ikke kan genkende, må jeg erkende, at min tillid til medarbejderne er væk, og jeg kan derfor ikke fortsætte som chef i afdelingen,” siger Anette Claudi i pressemeddelelsen.

Beskyldes for overfusninger

I udtalelsen, der blev sendt fra medarbejderne, beskrives Anette Claudi som en chef, der ”overfuser og nedgør medarbejdere”, og hun har generelt skabt et ”ubehageligt og utrygt arbejdsmiljø”, blandt andet fordi hun har svært ved at ”styre sine følelsesudbrud”.

Hun har ”over en længere periode åbent nedgjort, udskammet, råbt ad og forskelsbehandlet en konkret medarbejder – frem til dennes sammenbrud og sygemelding”, lyder det i udtalelsen.

Anonyme medarbejdere i HK Huset har desværre i flere medier tegnet et billede af Anette Claudi som leder, som jeg på ingen måde kan genkende.
Simon Tøgern, formand for HK Privat

Det er netop den kritik, der får Anette Claudi til at forlade sin stilling.

Derudover fremgår det af pressemeddelelsen, at ’den interne håndtering i HK af situationen desværre utilsigtet har bidraget til at eskalere konflikten, som derfor førte til arbejdsnedlæggelser den 6. og 7. oktober’.

Ledelsen i HK Privat kan dog ikke genkende den udlægning af Anette Claudis ledelsesstil, som er blevet beskrevet i udtalelsen.

”Anonyme medarbejdere i HK Huset har desværre i flere medier tegnet et billede af Anette Claudi som leder, som jeg på ingen måde kan genkende. Tværtimod står hun med en særdeles god APV, ikke mindst når der måles på ledelse og trivsel – langt over gennemsnittet i HK,” siger Simon Tøgern i pressemeddelelsen.

”Derudover ligger der referater fra de seneste medarbejderudviklingssamtaler, der på ingen måde antyder, at der skulle være udfordringer i afdelingen, tværtimod,” tilføjer han.

Erkender fejl i håndtering

Udtalelsen fra medarbejderne kritiserer også netop Simon Tøgern.

De mener, at han har negligeret det dårlige psykiske arbejdsmiljø. Medarbejderne mener ikke, at han har ”ønsket at tage ansvar”, og de skriver, at han har afvist forespørgsler om at holde møder for at drøfte det anspændte forhold mellem medarbejderne og kommunikationschefen.

“Vi rettede efter vores kollegas sammenbrud og sygemelding den 14. september henvendelse til HK Privats formand for at få et møde, hvor vi kunne drøfte vores bekymringer over det psykiske arbejdsmiljø, hvilket formanden afviste,” lyder det blandt andet i udtalelsen.

Selv erkender Simon Tøgern, at der er sket fejl i håndteringen af sagen.

”Der er ulykkeligvis sket en række fejl i håndteringen af den sag i HK, som utilsigtet har medvirket til at eskalere denne konflikt. Det beklager jeg, og det er vigtigt for mig at understrege, at Anette Claudi er uforskyldt i disse fejl,” siger Simon Tøgern i pressemeddelelsen.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at hverken Anette Claudi eller HK Privat har kunnet se andre løsninger, end at kommunikationschefen forlader sin stilling.

HK’s øverste formand, forbundsformand Anja C. Jensen kalder pressemeddelelsen “rigtig ærgerlig” og tager afstand fra den.

”Jeg synes, at en pressemeddelelse om en intern personalesag bør se anderledes ud. Og den skal i mine øjne ikke give lov til, at man lægger skylden på medarbejderne,” siger hun.

Opdateret klokken 14.31 med kommentar fra Anja C. Jensen.

3 Kommentarer

Lars Bach Jørgensen
24. OKTOBER 2022
https://journalisten.dk/er-det-okay-at-vaere-et-svin-hvis-man-bare-er-sjov-samtidig/
John Alex Hvidlykke
24. OKTOBER 2022
Så *kommunikationschefens* tillid til medarbejderne er væk, nu, hvor 400 medarbejdere har krævet hendes afgang?
Nogle pressemeddelelser skal man bare HELT lade være med at overveje at udsende!
Bo Berendt Christensen
24. OKTOBER 2022
Vild pressemeddelelse. Gad vide, hvordan man forestiller sig, at HKs medarbejderne vil reagere på den.
For os andre mangler den svar på det centrale spørgsmål. Hvis alting var så lykkeligt, hvorfor nedlagde 400+(!) medarbejdere så arbejdet? Det hænger jo ikke sammen.

Læs også

Arbejdsmiljø

DJ-medlemmer stod bag brev, der fik HK-medarbejdere til at gå hjem

14. OKTOBER 2022
chef-fratrædelse

HK-topboss tager afstand fra HK Privats ”rigtig ærgerlige” pressemeddelelse

24. OKTOBER 2022