Omstilling

Jyllands-Posten sammenlægger sport, indland og kultur

Jyllands-Posten skal satse mere på politik, erhverv og internationalt stof. Sport, indland og kultur bliver lagt sammen til én redaktion, siger Marchen Neel Gjertsen (opdateret)

De første konturer af den digitale omstilling på Jyllands-Posten efter fyringen af Jacob Nybroe begynder nu at tegne sig.

Jyllands-Postens konstituerede chefredaktør, Marchen Neel Gjertsen, siger i dag til Ekstra Bladets podcast ’Q&Co’, at Jyllands-Posten skal bevæge sig fra at være en klassisk omnibusavis til at satse mere på styrkepositionerne: Politik, erhverv og internationalt stof.

Det betyder blandt andet, at sport, kultur og indlad bliver nedlagt som selvstændige redaktioner. I stedet bliver de en del af en ny samfundsredaktion.

Mere samfundsrelevant

Marchen Neel Gjertsen forklarer over for Journalisten, at ændringerne skal se i lyset af, at Jyllands-Postens sportsjournalistik for eksempel er gået fra et være mere refererende til at tage større historier op.

”Vi ser mere på den del af sporten, som er samfundsrelevant, og som interesser Jyllands-Postens læsere uanset, om de er interesseret i sport eller ej,” siger hun.

Der vil derfor være mindre af den refererende dag-til-dag-dækning, men JP vil stadig dække de store sportsbegivenheder i ind- og udland, forsikrer hun.

”Der kan være dage, hvor sporten kalder på dobbelt så mange ressourcer og dage, hvor den ikke gør, og der skal man ikke på forhånd have organiseret det sådan, at et bestemt antal mennesker kun er fokuseret på én ting,” fortæller hun.

Ifølge Marchen Neel Gjertsen betyder omlægningen, at kulturjournalisterne også bliver en del af den nye samfundsredaktion.

”Kulturstoffet er en vigtigt ting i JP, og vi skal fortsat have masser af hjerte og gode fortællinger fx fra vores dygtige journalister på kulturen,” siger hun.

Ny chef på digitale nyheder

Omlægningen på Jyllands-Posten betyder også, at den digitale nyhedsredaktion, der tidligere var befolket af freelancere og vikarer, nu bliver besat af fastansatte journalister.

Det er i den forbindelse netop meldt ud, at Emilie Holt Vissing Christensen skal stå i spidsen for nyhedsredaktionen, skriver MediaWatch.

Omlægningerne sker, i forbindelse med at Jyllands-Posten skal ud i en sparerunde til september. Og med færre mennesker på redaktionen skal Jyllands-Posten sætte en tydeligere retning, forklarer Marchen Neel Gjertsen.

Har ikke lagt billet ind

På spørgsmålet fra Henrik Qvortrup, om hun selv ønsker at blive JP’s næste ansvarshavende chefredaktør efter Jacob Nybroes exit, siger Marchen Neel Gjertsen i podcasten, at hun ikke har ”lagt billet ind” på jobbet.

”Jeg bor i København, og Jyllands-Posten har hovedkvarter i Aarhus. Jeg har en datter, der bor i København, og hende sætter jeg over alt andet,” forklarer hun.

Artiklen er opdateret klokken 15.30 med interview med Marchen Neel Gjertsen og den oprindelige rubrik om, at “JP nedlægger sportsredaktionen” er nedtonet

0 Kommentarer