Jyllands-Posten

Jacob Nybroe fratræder på Jyllands-Posten: Ville gerne have fortsat

Ledelsen i JP/Politikens Hus ønsker en anden figur i spidsen for Jyllands-Postens kommende strategiperiode

Jacob Nybroe er fra dags dato fortid som ansvarshavende chefredaktør på Jyllands-Posten.

Det skriver JP.dk.

Her fremgår det også, at chefredaktør Marchen Neel Gjertsen fra i dag er konstitueret ansvarshavende chefredaktør, og at JP/Politikens Hus går i gang med at lede efter en ny ansvarshavende chefredaktør med det samme.

Ifølge Journalistens oplysninger blev medarbejderne orienteret på et møde torsdag formiddag.

Ville gerne have fortsat

I en pressemeddelelse siger administrerende direktør i JP/Politikens Hus Stig Ørskov, at der skal ske et strategiskifte på Jyllands-Posten:

”Vi står nu over for en ny strategiperiode, hvor der skal tages nye skridt i udviklingen af Jyllands-Posten, især på det digitale område. I den forbindelse har vi vurderet, at tiden er inde til et skifte på posten som ansvarshavende chefredaktør,” lyder det.

Jacob Nybroe fortæller i samme omgang, at han gerne ville have fortsat som ansvarshavende chefredaktør, men at han ”finder ønsket om et skifte ved indgangen til en ny strategiperiode naturligt”:

”Jeg er meget taknemmelig for og også en smule stolt over sammen med medarbejderne i Jyllands-Postens hus at have haft muligheden for at præge udviklingen på afgørende punkter de seneste syv år,” udtaler han.

Mere fart på digitalt

I pressemeddelelsen fra JP/Politiken forklarer Stig Ørskov videre, at Jyllands-Posten skal sætte mere fart på den digitale omstilling, mens man bevarer positionen som et landsdækkende medie med fokus på undersøgende journalistik, erhverv og international dækning:

”Jyllands-Posten er kommet et godt stykke i digitaliseringen. Men udviklingen skal accelereres, hvis vi skal bevare vores journalistiske slagkraft og økonomiske bæredygtighed i et konstant foranderligt mediemarked,” lyder det.

Det fremgår også, at Jacob Nybroe fortsat vil bistå JP/Politikens Hus med rådgivning og sparring inden for ledelse og presseetik, mens han også vil rådgive Stig Ørskov i arbejdet i Medieansvarsudvalget.

Jacob Nybroe kom til Jyllands-Posten for syv år siden efter mange år i chefstillinger på TV 2, hvor han blandt andet havde ansvaret for tv-stationens journalister i Odense.

0 Kommentarer