Journalisterne på Midtjyske bliver avissælgere

Ledelsen på Midtjyske Medier belønner medarbejderne med kolde kontanter, hvis de kaprer abonnenter til avisen. Et kvartalsabonnement giver 100 kroner oven i lønnen.

Ledelsen på Midtjyske Medier belønner medarbejderne med kolde kontanter, hvis de kaprer abonnenter til avisen. Et kvartalsabonnement giver 100 kroner oven i lønnen.

"Har du lyst til at abonnere på Dagbladet Ringkøbing-Skjern?"
Sådan skal det gerne lyde, når journalisterne og de øvrige medarbejdere på Midtjyske Medier møder potentielle læsere i lokalområdet. De fleste medarbejdere har deres daglige gang i lokalområdet og er derfor i direkte kontakt med mulige læsere blandt venner, bekendte og kilder. Som noget nyt belønner ledelsen medarbejderne for hver ny abonnent, de skaffer til avisen.

Fællestillidsrepræsentant for journalisterne i Midtjyske Medier Per Schultz-Knudsen har ikke noget mod metoden.
»Flere medarbejdere har stået i en situation, hvor de er blevet spurgt til prisen på et abonnement, men hvor de ikke vidste det.«
Derfor er medarbejderne nu blevet udstyret med en oversigt over, hvad avisen kan tilbyde af abonnementer, og hvad de koster. For hver nye abonnent modtager medarbejderen et kontant beløb. Per Schultz-Knudsen vil ikke betegne det som provisionsaflønning.
»Hvis de sælger et kvartalsabonnement, så får de 100 kroner. Det er altså ikke provisionsløn.«

– Hvad synes du om, at medarbejderne skal sælge abonnementer?
»Der er ikke nogen, der bliver tvunget til at sælge abonnementer, og jeg har ikke noget imod, at de bliver belønnet for det.«
Som avissælgere skal medarbejderne i hvert mediehus konkurrere mod hinanden om at kapre fleste kunder, og vinderne kan se frem til at blive præmieret af ledelsen.

Til sammen udgiver Midtjyske Medier seks dagblade, blandt andet Århus Stiftstidende og Randers Amts Avis, 20 ugeaviser og fem lokale radiostationer.
Midtjyske Medier er hårdt ramt økonomisk på grund af faldende annonceindtægter. I foråret var virksomheden igennem en stor sparerunde, og for en måned siden måtte 100 medarbejdere vinke farvel til to ugers ferie.

0 Kommentarer