Min yndlingsaversion

Jeppe Wad: Succes bliver målt i klik, og det er ulykkeligt

Journalist og podcastvært Jeppe Wad, er dagens modtager af Journalistens sommerstafet. Her svarer medie- og kommunikationsfolk henover sommeren på, hvad der er deres yndlingsaversion i branchen

Min yndlingsaversion i medierne er …

Troen på vores egen branche som værende vital for samfundet.

Det irriterer mig så meget, fordi …

Vi krampagtigt holder fast i at bilde resten af Danmark ind at journalistik i dag både er vi samfundsafgørende og -definerende. Sådan en ”Uden os ville i være fortabte” følelse. Og helt ærligt, hvis du er uenig så tag ind og på akutafdelingen på et vilkårligt hospital og brug en dag med personalet der. Så kan vi snakke om vitale samfundsfunktioner…

Det man kunne gøre for at ændre det er …

At ændre overordnede strukturer. Kriterier for hvad journalistik er, er vel et produkt af vores samtid.

Journalistens sommerstafet

Jeppe Wad har modtaget dagens stafet fra tidligere DR-vært og nu taleskriver for miljøministeren, Mikkel Frey Damgaard. Han har peget på Jeppe Wad med begrundelsen:

”Han er en ganske ung og ret dygtig vært og journalist. Han har været på P3, men forlod butikken og skabte podcastserien ”Jeg plejede at tro på for evigt”. Han er ung (i hvert fald i forhold til mig), og jeg kunne forestille mig, at han har gjort sig nogle interessante tanker om medierne og mediebranchen.”

Succes bliver målt i clicks, likes, kommentarspor og SoMe tracktion. Det skader journalistikken, fordi al kreativitet og oplysning skal tilpasses en overordnet skabeloniseret succesformel for udbredelsen af det. Og det er fucking ulykkeligt. For der findes enormt mange dygtige journalister der brænder for deres håndværk.

Hvad giver dig håb for mediebranchen?

At læse Maya Tekelis reportage fra Folkemødet i Euroman, graverjournalister fra Berlingske og troen på, at empati, samtale og fællesskabsfølelse en dag vil definere vores branche (yeah right).

Sådan har stafetten bevæget sig:

Mikka Tecza, digital redaktør på Weekendavisen ->

Mikkel Frey Damgaard, taleskriver for miljøministeren ->

0 Kommentarer