Nedskæringer

Jacob Nybroe: Vi skal følge spareplanen

Jyllands-Postens ledelse ser ikke anden udvej end at føre den spareplan igennem, som allerede ligger på bordet

Hvis JP/Politikens Hus skal undgå et lavere overskud end forventet i 2023, skal der findes en pose penge, og det betyder, at der skal siges farvel til seks fastansatte redaktionelle medarbejdere på Jyllands-Posten, og tre fuldtids-freelancer-stillinger nedlægges.

Det skriver Jyllands-Posten i anledning af den aktuelle arbejdsnedlæggelse på avisen, efter at ledelsen og tillidsrepræsentanter gennem længere tid har forsøgt at nå til enighed.

JP’s medarbejdere har nedlagt arbejdet, fordi de mener, der ikke har været tale om reelle forhandlinger.

Ifølge Jyllands-Postens ledelse er der dog ikke anden udvej end at føre den spareplan igennem, som allerede ligger på bordet. Dermed siger JP farvel til seks medarbejdere, som er DJ-medlemmer.

Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybroe, forklarer i et skriftligt svar, at han er ærgerlig over, at medarbejderne har nedlagt arbejdet.

”Ligesom dem havde jeg da hellere set, at vi kunne undgå afskedigelser. Men sådan som økonomien ser ud, er der desværre ikke andet ansvarligt at gøre end at tilpasse vores udgifter,” skriver han.

I sidste uge nedlagde de redaktionelle medarbejdere på Politiken arbejdet en enkelt dag, mens Ekstra Bladets medarbejdere nedlagde arbejdet i to dage, fordi 15 kolleger skal ”virksomhedsoverdrages” til firmaet Wunderkind.

15 ud af 400 medarbejdere

Jacob Nybroe har tidligere sagt, at afskedigelserne sker som resultat af øgede omkostninger til især papir og distribution, fortæller han.

”På tværs af JP’s portefølje, der tæller på den nordlige side af cirka 400 medarbejdere, skal vi reducere med 15,” har Jacob Nybroe tidligere forklaret.

Jyllands-Posten portefølje tæller ud over avisen blandt andet JPLokal og Finans, og afskedigelserne kommer ikke kun til at ramme redaktionelle medarbejdere.

Jacob Nybroe vil ikke sætte beløb på, hvor mange penge der skal spares, men han understreger, at de langtfra er i mål med de 15 afskedigelser.

”Personalereduktionen er måske 30 procent af det beløb, vi skal spare. Derforuden kigger vi på alt muligt andet – fra kælder til kvist,” sagde chefredaktøren til Journalisten i sidste uge.

Journalisten prøver at få en kommentar fra tillidsrepræsentant på JP Michael Stenvei.

0 Kommentarer