Jobskifte

Henrik Qvortrup skifter til B.T. og tager mediepodcast med sig

Overgangen fra en titel som ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet til menig medarbejder samme sted var ”underlig”. ”Også i det lys er jeg glad for mit skifte til B.T.,” tilføjer Henrik Qvortrup

Henrik Qvortrup skifter Rådhuspladsen ud med Pilestræde, da han forlader Ekstra Bladet til fordel for B.T. til en stilling som politisk analytiker og vært på flere podcasts.

”Qvortrups hurtige og skarpe analyser af dansk politik behøver efterhånden ingen nærmere uddybning. De er formidable. Jeg glæder mig til, at brugerne på B.T. fremover også har Henrik Qvortrup til at skære igennem og udlægge teksten om, hvad der egentlig foregår på Christiansborg,” udtaler Simon Richard Nielsen, ansvarshavende chefredaktør på B.T., i en pressemeddelelse.

Henrik Qvortrup har tidligere været politisk redaktør på B.T.

”Jeg var kisteglad for at være på B.T., og så fik jeg en mellemstation på Ekstra Bladet. Nu synes jeg, at tiden var inde til at vende tilbage til B.T. og udfolde mig der,” siger Henrik Qvortrup til Journalisten.

Med sig til B.T. tager Henrik Qvortrup konceptet bag mediepodcasten ’Q&Co’.

”Jeg planlægger, og jeg har aftalt med B.T., at jeg skal lave et mediemagasin svarende til ’Q&Co’. Hvad navnet bliver, skal jeg ikke kunne sige,” siger Henrik Qvortrup, der på nuværende tidspunkt ikke kan løfte sløret for, hvilke andre podcasts han vil udvikle på B.T.

Journalisten har rakt ud til Knud Brix, ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet, og spurgt, om Henrik Qvortrup må tage ’Q&Co’-navnet med til B.T.

Knud Brix er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Fyret efter 278 dage

De sidste halvandet år på arbejdsmarkedet har ikke været strømlinede for Henrik Qvortrup. Efter 278 dage i spidsen for Ekstra Bladet blev han 4. april fyret som chefredaktør og indtog derefter en rolle som vært på ’Q&Co’ og leverandør af politiske analyser.

I første omgang hed det, at degraderingen var frivillig.

”Det står klart for mig, at selve journalistikken vægter højere end den ledelsesmæssige rolle, og derfor vil jeg nu hellige mig journalistikken igen,” lød det dengang.

Knap tre uger senere indrømmede Henrik Qvortrup dog, at det var en løgn.

”Jeg har på godt og ondt efter mange år i danske medier trukket et spor af spektakulære sager, omtaler og kontroverser. Der har været sindssygt meget støj om mig. Så kommer jeg derop en mandag morgen og får ud af det blå at vide, at nu skal jeg ikke længere være chefredaktør på Ekstra Bladet. Det, der instinktivt rammer mig der, er, at nu orker jeg ikke mere ballade, og så tænker jeg, okay, så lad os kalde det, at jeg nu vil hellige mig journalistikken,” sagde Henrik Qvortrup i april i ’Q&Co’.

Hvordan har det været fortsat at arbejde på Ekstra Bladet efter din fyring?

”Jeg er blevet behandlet godt af Ekstra Bladet, lad mig understrege det. Men jeg skal da også være ærlig og sige, at det er lidt underligt at komme det sted, hvor jeg tidligere har været chef, og så være menig medarbejder. Det er da på mange måder en lidt skæv situation.

”Og det er ikke nogens skyld, sådan er det bare. Også i det lys er jeg glad for mit skifte til B.T.,” tilføjer Henrik Qvortrup.

0 Kommentarer