Ekstra Bladet

Henrik Qvortrup stopper som chef

Henrik Qvortrup er færdig som chefredaktør på Ekstra Bladet. Knud Brix overtager

Henrik Qvortrup stopper som ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet.

Det skriver Ekstra Bladet

I en pressemeddelelse fra JP/Politiken fremgår det også, at Henrik Qvortrups exit fra avisens ledelse hænger sammen med et ønske om at arbejde mere med journalistik end ledelse.

”Jeg er stolt af at have leveret en skarpskåret redaktionel strategi, der har bidraget til en nødvendig skærpelse af Ekstra Bladets position i det danske medielandskab og at have sammensat et ledelsesteam, der kan forløse Ekstra Bladets store potentiale. Men det står også klart for mig, at selve journalistikken vægter højere end den ledelsesmæssige rolle, og derfor vil jeg nu hellige mig journalistikken igen,” udtaler Henrik Qvortrup i pressemeddelelsen.

Henrik Qvortrup vil fortsat være tilknyttet Ekstra Bladet som vært på podcasten ’Q&Co’ og vil også levere politiske analyser.

Knud Brix overtager

Ifølge pressemeddelelsen fra JP/Politikens Hus overtager nuværende journalistisk chefredaktør Knud Brix posten som ansvarshavende chefredaktør.

Om valget af 41-årige Knud Brix som ny chef udtaler administrerende direktør Stig Ørskov til pressemeddelelsen, at han er en ”journalistisk begavelse ud over det sædvanlige”:

”Med Knud Brix i front får Ekstra Bladet et menneske med et bredt samfundsmæssigt perspektiv, der evner at sætte en klar redaktionel retning, og som samtidig har et skarpt blik for potentialet i den forrygende medarbejderstab, Ekstra Bladet er beriget med.”

Selv siger Knud Brix ifølge pressemeddelelsen:

”Jeg har sagt ja tak til opgaven med glæde og ærefrygt. Ekstra Bladet er i min optik Danmarks vigtigste avis. Og selv om både forretningen og profilen er blevet skærpet, har vi stadig et uforløst potentiale.”

Ifølge Journalistens oplysninger bliver medarbejderne på Ekstra Bladet netop nu orienteret på et medarbejdermøde, der stod til at gå i gang klokken 15.00.

0 Kommentarer