”Helt sort”: Lokalavis fik forbud mod at citere Mads Mikkelsen fra læserarrangement

Dagen inden lokalavisen Villabyernes læserarrangement med biografaktuelle Mads Mikkelsen fik de forbud mod at citere ham. ”Vi er inde i en meget absurd pr-tankegang, som jeg slet ikke er klædt på til at forstå,” siger redaktøren

Biografen Moviehouse i Hellerup var pakket til sidste tilladte sæde, da lokalavisen Villabyerne for nylig inviterede sine læsere til en særvisning af den biografaktuelle film ’Retfærdigheden Ryttere’.

På scenen skulle Villabyernes redaktør, Jesper Bjørn Larsen, interviewe instruktør Anders Thomas Jensen og skuespiller Mads Mikkelsen.

Men dagen inden får redaktøren via biografens direktør besked om, at Villabyerne ikke må citere Mads Mikkelsen i deres efterfølgende omtale af arrangementet.

Det kommer meget bag på Jesper Bjørn Larsen, der har stablet arrangementet på benene i fællesskab med biografen.

”Det er helt barokt. Der har jo siddet 100 mennesker i salen, og så må jeg ikke citere ham. Vi er inde i en meget absurd pr-tankegang, som jeg slet ikke er klædt på til at forstå – de facto siger de jo nej tak til omtalen. Det er helt sort for mig, helt på månen,” siger Jesper Bjørn Larsen.

Forklaring: Q&A bliver mere fri uden referat

Efter en række mails og opkald frem og tilbage ender redaktøren dog med at makke ret og æde kravet.

”Jeg synes, det er for sent at aflyse, så jeg siger, vi accepterer det denne ene gang. Men jeg gør det meget klart, at det aldrig kommer til at ske igen. Og jeg forklarer også filmens producer, at jeg selvfølgelig bliver nødt til at forklare til sidst i min tekst, hvorfor der ikke er citater fra Mads Mikkelsen,” siger han.

Således er der til sidst i Villabyernes omtale af arrangementet – hvor Anders Thomas Jensen citeres – et afsnit, som begynder med ordene:

”Hvor barokt det end kan virke, må Villabyerne ikke citere Mads Mikkelsen, der ellers sagde mange gode ting, fra dette arrangement.”

Herefter skriver lokalavisen, at der ifølge filmens producer, Sisse Graum Jørgensen, er lavet en aftale med Mads Mikkelsens management om, at der ikke må bruges citater fra Q&A med Mads Mikkelsen på scenen. Forklaringen lyder, at den slags bliver mere ”frie” og underholdende for publikum.

Til det siger Jesper Bjørn Larsen:

”Det giver ingen mening for mig, hvorfor de gerne vil være åbenhjertige over for 100 mennesker i salen, men ikke over for resten af borgerne i Gentofte. Igen må jeg sige, at det er helt på månen for mig.”

Journalisten har forsøgt at få et interview med Mads Mikkelsens bureau, LCC Management. Det har ikke ønsket at medvirke.

Efteromtalen en del af pakken

Jesper Bjørn Larsen forklarer, at han synes, han var forpligtet til at give sine læsere en forklaring på, hvorfor der var billeder af Mads Mikkelsen, når han ikke siger noget i artiklen.

”Alt andet vil være mærkeligt,” siger han og ærgrer sig over, at han ikke kunne citere Mads Mikkelsen i sin artikel.

”For at sige det ligeud, så er efteromtalen en del af pakken for os. Hvis vi skal stille op med journalistiske ressourcer og stille begavede spørgsmål, så skal vi også have lov at dække eventet. Ellers er det jo bare et stykke pr-arbejde, vi laver for dem.”

 

0 Kommentarer

Læs også

Gentofte-politikere beskylder i brev til Folketinget ugeavis for manipulation

03. DECEMBER 2015

Lokalredaktør vil kapre unge læsere med nyt magasin

23. OKTOBER 2017