Fravalgt

”Han kunne være taget direkte ud af en Hollywood-film”

Hver dag afleverer fotografer billeder til deres kunder og redaktører, som aldrig bliver bragt. Forklaringerne kan være mange og gode, men indimellem er det et billede med en særlig plads i fotografens hjerte. Her tilbyder vi en plads til de dræbte darlings

HVAD: Brandmand Robert A. Sales, Malibu, Californien

FOTOGRAF: Lasse Bak Mejlvang, freelance

FRAVALGT AF: Euroman

”Billedet er fra en historie om de stigende problemer med skovbrande i Californien. Jeg pitchede den til Euroman i 2019 og rejste derover sammen med deres redaktionschef. Min tanke var, at det visuelt ikke skulle være de gængse flammehavsbilleder, men en historie om de mennesker, der lever med risikoen for kæmpebrande. Derfor var jeg også ret ærgerlig over, at netop det her billede blev fravalgt.

Det forestiller en brandmand fra en brandstation i Malibu nord for LA. Han fortalte om, hvordan nogle mennesker bare ikke vil lade sig evakuere. Selv om der står en mur af flammer lige uden for deres hus, vil de hellere blive og deale med problemet selv. Jeg synes, det er et stærkt billede. Der er en historiefortælling i hans blik – hans højre øje er blodsprængt fra et stykke kul, der engang sprang op i hans øje, og man fornemmer, at han har set nogle ting. Og så er han jo bare totalt American – han kunne være taget direkte ud af en Hollywood-film.

Visuelt endte historien ret anderledes, end jeg havde tænkt den fra starten. Redaktionen brugte nogle af mine billeder, men blandede dem med nyhedsbilleder af flammehav. Jeg forstår godt, at man gerne vil se flammerne, og brandmanden endte med slet ikke at være med i teksten. På den måde forstår jeg også fravalget. Men personligt synes jeg, at de personlige fortællinger var stærkere.”

Har du selv et fravalgt billede, der står dit hjerte særligt nært og gemmer på en god historie, så send det til keb@journalisten.dk

 

0 Kommentarer

Læs også

Fravalgt

”Forlaget syntes, at det blev et nummer for nøgent”

22. DECEMBER 2022
Fravalgt

”Hendes udtryk og sminken og intensiteten løfter det op til noget meget brutalt”

09. NOVEMBER 2022