Fravalgt

”Hendes udtryk og sminken og intensiteten løfter det op til noget meget brutalt”

Hver dag afleverer fotografer billeder til deres kunder og redaktører, som aldrig bliver bragt. Forklaringerne kan være mange og gode, men indimellem er det et billede med en særlig plads i fotografens hjerte. Her tilbyder vi en plads til de dræbte darlings

HVAD: Noomi Rapace, skuespiller

FOTOGRAF: Ricky John Molloy, freelance

FRAVALGT AF: Produktionsselskabet Yellow Bird

” Tilbage i 2009 blev jeg hyret til at lave filmplakaten til ’Pigen der legede med ilden’. Vi skød billederne om aftenen, når skuespillerne var færdige med dagens optagelser, og Noomi Rapace, der spiller Lisbeth Salander, kom direkte fra en scene.

Billedet er fra en meget voldsom og brutal scene i filmen. Lisbeth Salander er blevet skudt og gravet ned, men fordi hun har den her vilde vilje til at overleve, kommer hun op igen, taper sine skudsår til og kravler videre fuld af jord.

Det var et af de billeder fra vores skitser til idéer, jeg virkelig havde glædet mig til at lave. Og det endte også med at blive min favorit af alle de billeder, vi skød de dage.

I virkeligheden er det et meget simpelt billede. Men hendes udtryk og sminken og intensiteten løfter det op til noget meget brutalt og effektfuldt. For mig blev det også ekstra intenst af, at Noomi Rapace hele tiden var i rollen som den her afstumpede og brutale karakter. Hun kunne finde på at spytte på gulvet og kaste med ting – det gjorde det til en ret vild oplevelse at skyde billedet.

Når jeg i dag ser den færdige plakat med et billede af en brændende bil, kan jeg godt se, at det har større wauw-effekt. Det fanger opmærksomheden og virker fra afstand, hvor mit favoritbillede her nok er mere krævende.”

Har du selv et fravalgt billede, der står dit hjerte særligt nært og gemmer på en god historie, så send det til keb@journalisten.dk

 

0 Kommentarer

Læs også

Fravalgt

”Det giver en eventyrfornemmelse, at man ikke kan se, hvor trappen fører hen”

09. SEPTEMBER 2022
”Lyset i hans brille giver virkelig en vibe af gal videnskabsmand”

”Lyset i hans brille giver virkelig en vibe af gal videnskabsmand”

20. MAJ 2022