Fravalgt

”Forlaget syntes, at det blev et nummer for nøgent”

Hver dag afleverer fotografer billeder til deres kunder og redaktører, som aldrig bliver bragt. Forklaringerne kan være mange og gode, men indimellem er det et billede med en særlig plads i fotografens hjerte. Her tilbyder vi en plads til de dræbte darlings

HVAD: Sissel-Jo Gazan, forfatter

FOTOGRAF: Les Kaner, freelance

FRAVALGT AF: Politikens Forlag

”Jeg havde fået til opgave at tage pressebilleder af forfatter Sissel-Jo Gazan til hendes seneste bog, ’Uglens øje’. Ugleøje er en sommerfugl, og Sissel-Jo har selv fået tatoveret blandt andet en sommerfugl på skulderen i forbindelse med research til sine tidligere bøger, da hun bruger sin krop som et slags lærred. Derfor ville hun gerne, at vi også kunne gå den vej med et af billederne.

Jeg var meget begejstret for hendes måde at tænke på og kunne sagtens følge det. I optagelsen har jeg beskåret portrættet uden alt for meget hud for at få opmærksomheden hen på sommerfuglen fremfor nøgenheden. Det er jo altid et samarbejde, når man laver sådan en opgave, og forlaget syntes, at det blev et nummer for nøgent. De var bekymret for, at man ville se den nøgne hud før motivet og dermed afspore budskabet.

Jeg har fotograferet Sissel-Jo en del gange gennem tiden, og hun har nogle fantastiske øjne og et meget fastholdt blik. Men jeg kan godt lide, at hun faktisk forsvinder lidt i fotografiet her. At det bliver mere sårbart og ikke så hårdt. Hvis du både havde tatoveringer og et hårdt blik, kan det godt blive meget intenst. Jeg er selv glad for portrættet, selv om forlaget endte med at benytte vores mere klassiske portrætter til bogens pressemateriale.”

Har du selv et fravalgt billede, der står dit hjerte særligt nært og gemmer på en god historie, så send det til keb@journalisten.dk

0 Kommentarer