Hård kritik af overborgmesters pressemeddelelse: Er den skrevet af Socialdemokratiet?

Københavns overborgmester Lars Weiss udtalte i pressemeddelelse, at ”vi i Socialdemokratiet” ønsker bedre skoleveje. Det er misbrug af kommunikationsfolkene i kommunen, lyder kritikken

Den socialdemokratiske overborgmester i København, Lars Weiss, fortalte forud for årets budgetforhandlinger om sine politiske ambitioner som socialdemokrat.

I en pressemeddelelse om bedre skoleveje sagde Lars Weiss blandt andet:

”Det er en mærkesag for mig, at vi får skabt bedre og mere sikre trafikforhold,” og ”det er et område, vi i Socialdemokratiet vil kæmpe hårdt for at finde penge til”.

Pressemeddelelsen var udsendt af Københavns Kommune, og nederst stod telefonnummeret på økonomiforvaltningens pressekonsulent.

Og på den baggrund kritiserer kommunalforsker Roger Buch fra DMJX ordlyden i pressemeddelelsen.

”Hvis man læser pressemeddelelsen uden at vide, hvem afsender er, ville det bedste gæt være, at den er lavet af Socialdemokratiets egen presseafdeling,” forklarer han.

Roger Buch tilføjer, at det ligger ”helt uden for, hvad en kommunikationsafdeling i en kommune skal hjælpe politikerne med”, at kommunen står som afsender på den slags meddelelser.

Enerådende

Jakob Næsager, konservativt medlem af økonomiudvalget, er enig i kritikken fra Roger Buch. Kommunens ansatte skal ikke bruges til at formidle socialdemokratiske synspunkter, siger han.

”Det er utroligt uheldigt, når borgmestrene er så enerådende, at de har svært ved at se, hvor deres forvaltning slutter, og hvor deres parti begynder,” siger Jakob Næsager.

Det har ikke været muligt for Journalisten at få et interview med overborgmester Lars Weiss. Økonomiforvaltningen skriver i et svar på Journalistens henvendelse, at forvaltningen til enhver tid skal agere partipolitisk neutralt.

”Derfor er det en fejl, når det fremgår af den pågældende pressemeddelelse, hvad Socialdemokratiet vil kæmpe for. Det vil vi undgå i fremtiden,” skriver økonomiforvaltningen.

Jakob Næsager kan ikke forstå, at Lars Weiss ikke selv svarer på kritikken, ”men sender økonomiforvaltningen i byen”.

”Det er jo Lars Weiss, der skal undskylde, at det er sendt ud,” siger han.

Men overborgmesteren har imidlertid ingen kommentarer til sagen. Han henviser til det svar, økonomiforvaltningen har sendt.

Berører hvert syvende DJ-medlem.

Hvert syvende DJ-medlem ansat i en kommune eller region er blevet bedt om at løse opgaver, som de mener var for partipolitiske, viser en undersøgelse lavet af fagbladet Journalisten blandt 350 medlemmer ansat i en kommune eller region.

Dermed er de blevet bedt om at overtræde de regler, der skal forhindre at skattebetalte embedsmænd bistår borgmesteren eller andre kommunalbestyrelsesmedlemmer i deres rent partipolitiske aktiviteter.

”Det kan fx være opgaver, der handler mere om at promovere enkelte politikere end kommunen,” skriver et medlem i undersøgelsen.

0 Kommentarer

Læs også

‘Finanskrise’ kan sælge alt

19. NOVEMBER 2008