Gratisaviserne tager den største bid af statsstøtten

En journalist på gratisavisen 24timer får 15 gange så meget i statslig distributionsstøtte som en på Berlingske. Det skriver Børsen i dag.

En journalist på gratisavisen 24timer får 15 gange så meget i statslig distributionsstøtte som en på Berlingske. Det skriver Børsen i dag.

24timer tager godt for sig af retterne, når det kommer til statslig distributionsstøtte. De cirka 13 medarbejdere på avisen får årligt over 18 millioner kroner i direkte støtte. Det svarer til 1,4 millioner per medarbejder. I den anden ende af skalaen ligger Ekstra Bladet, som modtager, hvad der svarer til 71.000 kroner i støtte per medarbejder.

Meningen med distributionsstøtte er at sikre mangfoldighed og kvalitet i udbuddet af public service. Og kritiske røster mener, at støtten til en avis som 24timer med begrænset egenproduktion af indhold, burde revurderes:
Direktør og chefredaktør på Kristeligt Dagblad Erik Bjerager siger:
»Der foregår en mediepolitisk kamp om fordelingen af disse penge. Min opfordring til politikerne er, at de skal have blik for, hvilke medier der leverer public service til befolkningen.«

Kristeligt Dagblad var netop en af de aviser, som mistede tilskud, da gratisaviserne kom med i støtteordningen i 2009. Hver fjerde omsætningskrone hos Kristeligt Dagblad stammer fra den eftertragtede støtte. Hos Information er det hver femte. Da gratisaviserne tog del i støttekronerne i 2009, modtog Information færre penge. Det resulterede umiddelbart i fire fyringer på avisen.

0 Kommentarer