Sparerunde

Fyringer er uundgåelige i JFM: Folk er triste og kede af det

Tillidsfolkene vil forsøge at nedbringe antallet af fyrede medarbejdere, siger tillidsrepræsentant Connie Bøgwad Schmidt

Lidt i klokken 9 i morges modtog alle medarbejdere i JFM en mail om, at koncernen skal igennem nye nedskæringer. Denne gang skal der findes 43 millioner kroner, og det bliver ikke muligt at finde pengene uden at fyre medarbejdere.

Siden er det strømmet ind med spørgsmål og beskeder til tillidsrepræsentant Connie Bøgwad Schmidt fra kollegerne i huset.

”Jeg har fået mange sms’er, Messenger-beskeder og mails, hvor folk fortæller, at de er triste og kede af det. Det arbejde, der forestår nu, er, at jeg og de andre tillidsfolk svarer og hjælper kollegerne til at komme igennem det her,” siger hun.

200 stillinger er væk

En optælling lavet af Journalisten i oktober 2023 viste, at der er forsvundet mindst 200 redaktionelle stillinger på de danske dagblade siden sommeren 2022.

Forklaringen er især, at mediernes andel af annoncemarkedet skrumper, mens techgiganter tager en stadig større bid af levegrundlaget.

Baggrunden for de aktuelle nedskæringer i JFM er netop, at annonceindtægterne er faldet kraftigt.

Til MediaWatch siger Jesper Rosener, at JFM skal spare 43 millioner kroner i 2024, og det er ikke muligt at finde besparelserne uden at fyre medarbejdere.

Ledelsen har over for medarbejderne ikke sat tal på, hvor mange der skal fyres. Kun hvor mange penge der skal spares.

Medieaftalen skal på plads

Connie Bøgwad Schmidt håber at nedbringe antallet af fyrede medarbejdere.

”Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at antallet af fyrede medarbejdere reduceres, ved at man finder smarte måder at spare på. Men vi vurderer, at vi realistisk set næppe kan finde de store beløb,” siger Connie Bøgwad Schmidt.

I den seneste medieaftale er der afsat flere penge til netop de lokale og regionale medier, men en klage til EU fra blandt andre JP/Politikens Hus, Berlingske Media, Børsen og foreningen Nye Medier kan måske forsinke fordelingen af pengene, der efter planen skal fordeles fra 1. januar 2024.

EU skal nemlig først tage stilling til, om medieaftalen er konkurrenceforvridende.

Connie Bøgwad Schmidt håber på en hurtig afklaring.

”Det ville være rart, hvis politikerne snart kunne få medieaftalen på plads, fordi den øger bidraget til de lokale og regionale medier. Det ville kunne bidrage med noget lige nu,” siger Connie Bøgwad Schmidt.

0 Kommentarer