“EB.tv kan ikke konkurrere mod TV 2 News”

TV-ekspert Thomas Pallesen mener ikke, at ekstrabladet.tv kan give TV 2 News konkurrence. Han kalder dog Ekstra Bladets TV-satsning for ambitiøs.

TV-ekspert Thomas Pallesen mener ikke, at ekstrabladet.tv kan give TV 2 News konkurrence. Han kalder dog Ekstra Bladets TV-satsning for ambitiøs.

"Se side 9-pigen i våd sæbeleg", "Dansk pokerhaj vandt sit livs kamp" og "Pistolmand anholdt i underbukser". I skrivende stund kan brugerne se de tre indslag på ekstrabladet.tv. I går lancerede Ekstra Bladet fem nye TV-kanaler, som14 journalister producerer TV til.

»Jeg kan godt se, at ekstrabladet.tv har fået nyt design, men indholdsmæssigt ligner det meget det, jeg så for 14 dage siden,« siger lektor på Journalisthøjskolen og ekspert i TV Thomas Pallesen. Han mener, at Ekstra Bladet producerer tre forskellige typer indslag.

1) Kriminalstof, som ofte er produceret af 'Local Eyes'

2) Egenproducerede historier, som primært er voxpop-journalistik

3) Sjove historier, som ikke scorer højt på væsentlighedskriterier, men som er underholdende.

Ekstra Bladets ledende chefredaktør Poul Madsen vil give TV 2 News kamp til stregen. Det siger han til Markedsføring:

»På nyhedssiden vil vi være hurtigere end TV 2 News og Ritzau. Vi vil være "number one" på breaking news. Vi har altid været gode til at rykke hurtigt ud. Den egenskab vil vi nu overføre til web-tv,« siger Poul Madsen.

Ekspert Thomas Pallesen har dog svært ved at forestille sig det scenarie.

»Jeg kan simpelthen ikke forstå, at Poul Madsen kan tro det, når kanalerne ser ud, som de gør nu. De sender stort set kun de samme ting, som jeg kan finde andre steder på nettet. TV 2 News garanterer seerne, at de konstant bliver opdateret, det bliver jeg ikke på eb.tv. På nyhedssiden er Ekstra Bladet på ingen måde en konkurrent til TV 2 News,« siger Thomas Pallesen.

Redigeringsmæssigt savner han en overordnet vinkel, men han er overbevist om, at tv-kanalen får mange klik.

»Jeg synes, det er et flot initiativ, fordi Ekstra Bladet har valgt at satse så mange ressourcer. Jeg synes, det er ambitiøst,« siger Thomas Pallesen, som også mener, at nogle af indslagene har ambitioner. Blandt andet en serie om danske opfindere.

»TV-kanalerne skal ses som en forlængelse af Ekstra Bladet og ikke en forlængelse af Weekendavisen. Jeg synes dog Ekstra Bladet ville hæve kvaliteten, hvis de satsede mere på deres egne, dybdeborende historier,« siger Thomas Pallesen.

Ekstra Bladets fem nye TV-kanaler hedder: Nyheder, Flash, Sport, Biler og nationen.tv.

Se Ekstra Bladets kanaler her

 

7 Kommentarer

Thomas Pallesen
13. NOVEMBER 2008
Re: "EB.tv kan ikke konkurrere mod TV 2 News"

Kære Per Mathiessen

Ekstrabladet.tv blev relanceret 11.11. kl. 11, og det er derfor døgnet derefter, jeg har været inde at vurdere på. At I tidligere før relanceringen har bragt mange andre indslag med mere interessant journalistisk indhold er helt rigtigt, men I vil vel vurderes på jeres nyeste initiativ, eller hvad? Hvis jeg i stedet havde kommenteret på sitet inden opdateringen, kunne jeg med rette være kritiseret for det.

 Jeg beklager fejlen med Local Eyes. Jeg kan godt se, at I stort set er holdt op med at bruge dem, og nu bruger video fra jeres egne pressefotografer. Det ændrer dog ikke på, at materialet har samme karakter - optagelser af "blå blink".

Overfor Journalisten fremhævede jeg også jeres egenproducerede tidsløse serier om opfindere og politiets våben. Jeg synes, at det er spændende, at I på den måde blander mange typer indslag på samme site. Jeg vil spændt følge med i, hvordan jeres site udvikler sig.

 Held og lykke med satsningen

vh. Thomas Pallesen

 

Lasse Rønlev
12. NOVEMBER 2008
Re: "EB.tv kan ikke konkurrere mod TV 2 News"

Hov, beklager!

Det havde jeg simpelthen ikke set... Mener dog stadigvæk at tv-ekspert er et stort ord at bruge. Og med det ikke et ondt ord om Thomas personligt. Men så er der godt nok mange der er eksperter... :-)

 /Lasse

Per Mathiessen
12. NOVEMBER 2008
Re: "EB.tv kan ikke konkurrere mod TV 2 News"

Hvis man skal tage DJH's egne oplysninger om Thomas Pallesen for pålydende, så er han ansat hos DR og desuden tilknyttet journalisthøjskolen som gæste-lektor. Man kan i såfald undre sig lidt over Journalistens kildevalg.  

Men jeg vil egentlig bare gøre opmærksom på, at endnu en (deltids?) Djh-lektor nu konkluderer noget om Ekstra Bladet på baggrund af helt fejlagtige præmisser.

Thomas Pallesens beskrivelse af indholdet på ekstrabladet.tv er nemlig faktuelt forkert. Han mener ifølge artiklen, at Ekstra Bladet bringer tre forskellige typer indslag.

1) Kriminalstof, som ofte er produceret af 'Local Eyes'

2) Egenproducerede historier, som primært er voxpop-journalistik

3) Sjove historier, som ikke scorer højt på væsentlighedskriterier, men som er underholdende.

Hvad angår pkt. 3, så har han ret i, at vi bringer sjove historier. Men tager helt fejl hvad angår de to andre.

1) Vi bruger stort set aldrig kriminalstof fra Local Eyes (Kan Pallesen fx nævne et eksempel fra den sidste måned?) Vi laver det selv - og har i øvrigt krimfotografer, som vist godt kan måle sig med Local Eyes. 

 2) Påstanden om at vores egenproducerede indslag primært er voxpop-journalistik er det rene vås. Vi laver faktisk meget sjældent voxpops. Men jo - i går kunne man tilfældigvis se et sådan indslag om den nye danske pokermillionær, som optog hele landet i går. 

Jeg vil gerne gennemgå den sidste måneds indslag sammen med Thomas Pallesen for at vise ham, at han tager fejl. Men måske er han fejlciteret?

 

 

Thomas Pallesen
12. NOVEMBER 2008
Re: "EB.tv kan ikke konkurrere mod TV 2 News"

Kære Heine og co.

Ekstra Bladet lancerede i går en række nye kanaler, der skal tage kampen op med TV2 News. Når jeg bliver bedt om at vurdere denne satning, er det naturligt, at jeg ser på udbudet siden lanceringen 11.11. kl.11. Og her har Ekstrabladet.tv altså ikke meget at byde på, når det gælder seriøs journalistik og dybdeborende historier. Ud over Poker-Peter er der "Pistolmand anholdt i underbukser" o.l.

Jeg er helt klar over, at Ekstrabladet.tv tidligere har fremlagt væsentlig dokumentation og faktisk vist nye veje for brug af web-tv, bl.a. ved børnelokkerserien. Det har jeg også fremhævet overfor Journalisten, men da vinklen på artiklen er nylanceringen, er det vel OK, at det ikke kom med.

Heine, du skriver "Naturligvis kan EB.tv konkurrere - og gør det allerede - med TV 2 News. Både når det gælder hurtighed og journalistik. Og når det gælder de dybdeborende historier, som Ekstra Bladet også laver, er ekstrabladet.tv for længst på forkant. At tv-ekspert Thomas Pallesen så ikke kan se skoven for bare træer..."

Jeg tror snarere, at jeg ikke kan se skoven for bare tæer - eller måske bare damer. Siden 11.11. kl. 11 er de mere væsentlige historier blevet overdøvet af en skov af journalistik, som scorer højere på fascinationskriteriet end på væsentlighedskriteriet. Det synes jeg sådan set, er et OK valg, hvilket de mange hits på siden vel også har bekræftet jer i.

Men jeg synes også, at det er underligt, at Ekstrabladet.tv ikke vil stå ved det valg, og absolut - med en stab på 14 journalister - insisterer på at ville slå TV 2 News. Bortset fra den eksklusive aftale med Poker-Peter vi det foreløbig til gode.

Endelig vil jeg godt understrege, at Ekstrabladet.tv er et glimrende initiativ og en flot satsning. Det er godt, at også dagbladene tør at være med til at udvikle web-tv.

Og til allersidst: Titlen "tv-ekspert" er ikke noget, jeg har fundet på. Men jeg har faktisk fulgt udviklingen på avisernes web-tv, både i Danmark og i udlandet.

Jens Jørgen Madsen
12. NOVEMBER 2008
Re: "EB.tv kan ikke konkurrere mod TV 2 News"

Thomas Pallesen bliver ikke kun omtalt som ekspert i tv. I starten af artiklen nævnes det eksplicit, at han er lektor ved Journalisthøjskolen.I øvrigt har han tv-mediet som sit speciale.

 Mvh

Jens Jørgen Madsen 

Flere