Fyringsrunde

DR-distrikter stemmer i med hård kritik af journalist-fyringer

”Journalistikken er kernen i DR’s digitale omstilling,” skriver medarbejderne fra seks af DR’s distrikter i en fælles udtalelse

Chokerede, rystede og skuffede.

Det er nogle af de følelser, medarbejderne fra DR’s regionale distrikter sidder tilbage med, efter at det i sidste uge blev meldt ud, at DR skal nedlægge 90 stillinger og i den forbindelse afskedige 60-70 medarbejdere på tværs af DR Nyheder og DR Kultur, Børn og Unge.

Det fremgår af en fælles udtalelse sendt til DR’s ledelse fra redaktionerne på DR Fyn, DR Syd, DR Trekanten, DR Midt & Vest, DR København og DR Bornholm.

Journalistikken er kernen

I udtalelsen kritiserer medarbejderne fra de seks distrikter, at DR som et led i den digitale omstilling lægger op til at skære i journalistiske kræfter for til gengæld at få råd til at udvikle platformene DR TV og DR LYD.

”Vi anerkender ledelsens ret til at sætte det hold, de mener, er bedst. Men vi mener, at journalistikken er kernen i DR’s digitale omstilling,” skriver medarbejderne i udtalelsen og argumenterer med, at det netop er på det journalistiske indhold, DR kan tage kampen op mod de internationale streamingtjenester.

Dermed er medarbejderne fra de seks DR-distrikter på linje med kollegerne fra DR Aarhus og DR Sjælland, som tidligere har sendt lignende udtalelser til DR’s øverste ledelse.

Ligesom dem forventer medarbejderne fra de seks distrikter også, at DR’s ledelse lægger sig i selen for at nedbringe antallet af fyringer og omflytninger i samarbejde med tillidsrepræsentanterne.

Nødvendigt at flytte midler

DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, sagde i sidste uge til Journalisten, at hun godt kan forstå, at medarbejderne er overraskede og frustrerede over udsigten til fyringer.

Men det er nødvendigt at omprioritere kræfterne, slog generaldirektøren samtidig fast.

”Det, vi gør nu, er at flytte midler, så vi kan investere i it-udviklere, dataanalytikere og UX-folk, og man kan ikke bare tage journalister i DR Nyheder og uddanne dem til det,” sagde Maria Rørbye Rønn.

Sindedagen, som DR kalder den dag, medarbejderne får besked om, at ledelsen har i sinde at fyre dem, finder sted den 6. september.

0 Kommentarer