Tillidsmand om rektor-exit: Nu har vi brug for arbejdsro

Coronanedlukninger og sparerunder har været en hård cocktail for de ansatte på DMJX, hvor rektor Trine Nielsen nu har meldt sin afgang

Vi har brug for at få styr på økonomien, så vi kan få arbejdsroen og trivslen tilbage.

Det er hovedbudskabet fra Mette Mørk, fællestillidsrepræsentant på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), efter at det er kommet frem, at rektor Trine Nielsen stopper ved udgangen af juni.

”Vi har haft et heftigt forår på skolen med besparelser. Det har været turbulent, og Trine har løftet mange tunge opgaver.”

”Vi har kunnet se i huset, at der har været mistrivsel, og der har været pres på mellemlederniveauet, som er smittet ned gennem huset,” siger Mette Mørk.

Har løst, hvad hun kunne

Trine Nielsen tiltrådte som rektor i 2019 og har i den tid blandt andet stået i spidsen for en sparerunde på 3,5 millioner kroner, som blev fundet gennem frivillige fratrædelser og besparelser på blandt andet print, rejseudgifter og en opsigelse fra skolens kommunikationschef, hvis stilling ikke blev genbesat.

Samtidig har skolen indviet en ny lokalitet på Katrinebjerg i Aarhus og forberedt et nybyggeri til skolens campus i København. Derudover har der været udfordringer med akkreditering af skolens uddannelser, og der er blevet implementeret nye it-systemer.

”Jeg tænker, at det her er bestyrelsens og Trines egen måde at sige, at hun har løst det, hun kunne,” siger Mette Mørk.

Trine Nielsen får rosende ord med på vejen fra skolens bestyrelsesformand, Lisbeth Knudsen.

”Der er ingen tvivl om, at Trine efterlader skolen et bedre sted, end da hun overtog som rektor, og vi ser frem til forhåbentlig at kunne høste frugterne af hendes og adskillige kollegers hårde arbejde på skolen med akkrediteringsprocessen, og til at starten kan gå til et fantastisk projekt med nyt byggeri i Ørestaden til vores campus i København,” udtaler hun i en pressemeddelelse fra DMJX.

Håber på ro

Bestyrelsen har konstitueret prorektor Jens Grund som ny rektor og forsknings- og udviklingschef, mens Helle Kryger Aggerholm bliver ny prorektor. Begge er konstitueret til udgangen af året, hvor stillingen som rektor bliver slået op.

I løbet af det halve år håber Mette Mørk på, at der falder ro på både akkrediteringer og økonomi. Sidstnævnte har været et nøgletema for skolen gennem en periode, og i foråret kritiserede konsulentfirmaet Deloitte skolens økonomistyring på flere punkter.

Blandt andet har skolen ikke haft overblik over medarbejdernes afvikling af ferie, og reglerne har ikke været overholdt ved afvikling af kurser, der har givet underskud.

Derudover har der været problemer med kreditorstamdata, som er det, der kan udnyttes til at svindle på samme måde, som Britta Nielsen svindlede i Socialstyrelsen.

”Som tillidsrepræsentant er det økonomien, der fylder. På journalistik er der fem, der har taget en frivillig fratrædelse, og folk der er i tvivl om, om de er sikre,” siger Mette Mørk og tilføjer:

”Der skal også styr på trivsel. Det er ikke kun på baggrund af corona. Vi skal tilbage efter et turbulent forår og finde rytmen igen. Det er to ret vigtige ting, som har stor betydning nede på gulvet. Vi har brug for ro til at passe arbejdet og ingen forstyrrelser i form af rygter og besparelser. Det trænger folk til,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

Undersøgelse: Størstedelen af de praktiksøgende bliver tilbudt forhåndsaftaler

Kritik af DMJX’s økonomistyring igen: ”Skal være glad for ikke at have Britta Nielsen ansat”

04. JUNI 2021
DMJX

DMJX skal spare 3,5 millioner – kan undgå fyringer

04. FEBRUAR 2021