Det norske avismarked i opbrud

En kontroversiel godkendelse af Schibsteds opkøb og sammenlægning af en række førende regionalaviser har sendt opbrudsbølger gennem et ellers fasttømret norsk avismarked, skriver Business.

En kontroversiel godkendelse af Schibsteds opkøb og sammenlægning af en række førende regionalaviser har sendt opbrudsbølger gennem et ellers fasttømret norsk avismarked, skriver Business. I årevis har det norske mediemarked ellers været forholdsvist stabilt. Men i februar fik giganten Schibsted lov til at lægge de store regionalaviser sammen i et fælles selskab, Media Norge, som tidligere omtalt i Journalisten.dk.

Dermed blev der etableret en helt ny avisgigant i Norge, som umiddelbart fik konkurrenterne til at skælve.

Nu går de øvrige store aktører dog sammen om at skabe en modvægt til Schibsteds nye mastodont, skriver Business.

De øvrige medieselskaber, som står på spring for at udfordre Schibsted, er A-Pressen, der sidder på 18-19 pct. af avismarkedet, og Berner Gruppen, der primært består af Dagbladet.

»Der er ingen tvivl om, at etableringen af Media Norge vil føre til strukturændringer blandt de øvrige aktører, der gerne vil danne en modvægt. Det norske mediemarked er ikke færdigt rent strukturelt, selv om Media Norge er dannet. Der er stor chance for, at Edda Media bliver solgt en gang til,« udtaler  Svein-Thore Gran til Business. Han er direktør og chefredaktør for erhvervs­sitet www.dn.no, der følger udviklingen tæt.

 

0 Kommentarer