Sportskonflikt

Danske Sportsjournalister vil ud af udskældt organisation

Efter voldsom kritik af det internationale sportsjournalistforbund AIPS vil bestyrelsen for Danske Sportsjournalister nu ud af organisationen

Bestyrelsen i Foreningen Danske Sportsjournalister anbefaler nu, at foreningen melder sig ud af det internationale sportsjournalistforbund AIPS. Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Formelt kræver det en vedtægtsændring og dermed en ekstraordinær generalforsamling i foreningen.

”Den indkalder vi til afholdelse hurtigst muligt efter sommerferien med AIPS-udmeldelse som eneste punkt på dagsordenen. Her vil bestyrelsen opfordre medlemmerne til at stemme ja til udmeldelse, og selv om det skubber vores exit i nogle uger på grund af formalia, er vi kun glade for, at det er medlemmerne, der skal stemme dette igennem,” udtaler formanden for Danske Sportsjournalister, Jimmy Bøjgaard.

Der har de seneste uger været ballade omkring AIPS, blandt andet fordi organisationen i weekenden uddelte en pris til den bedste sportsjournalistik på Khalifa-stadionet i Doha i Qatar.

Derudover finder mange det lige så kritisabelt, at tre norske journalister fra avisen VG blev frataget muligheden for at vinde prisen, fordi de nægtede at deltage i en ceremoni på netop det stadion, der er blevet kritiseret massivt for brug af gæstearbejdere, som har arbejdet under kummerlige forhold.

”Vi har behandlet sagen intenst i de seneste uger, og vores konklusion er meget klar, at vi ikke længere kan se os selv som medlemmer af AIPS,” siger Jimmy Bøjgaard.

Reaktionen kommer blandt andet, efter at 22 danske sportsjournalister i sidste uge i et brev krævede, at Danske Sportsjournalister kapper alle bånd til AIPS.

”Vi har fået mange opfordringer, gode råd og et åbent brev fra 22 af vore medlemmer. Samtidig er vi også blevet vist tillid og har fået massiv opbakning fra vore medlemmer til at bruge tid på at tage beslutningen på oplyst grundlag,” siger Jimmy Bøjgaard.

Han understreger, at Danske Sportsjournalister også i fremtiden vil vægte det internationale samarbejde og kampen for fri sportsjournalistik og transparens internationalt.

”Vi kommer således til at fortsætte vort nordiske samarbejde, og ser frem til at være værter for den næste nordiske kongres. Vi fortsætter også arbejdet med vores vesteuropæiske kolleger, og vi har besluttet, at vi nu fra dansk side vil tage initiativ til et nyt internationalt netværk for alle lande, der deler holdningerne om fri og kritisk sportsjournalistik.”

Danske Sportsjournalister har godt 400 danske sportsjournalister som medlemmer og fejrede i marts 100-års-jubilæum.

0 Kommentarer