Nedskæringer

Chefredaktør på vej ud står i spidsen for sparerunde: Det er nok smartest, at det sker nu

Bente Johannessen skal ud i stor sparerunde, samtidig med at Sjællandske Medier søger hendes efterfølger

Det halter gevaldigt med økonomien i Sjællandske Medier, og derfor skal koncernen gennem en stor sparerunde, netop som den ansvarshavende chefredaktør, Bente Johannessen, er tæt på at stoppe i jobbet.

Sparerunden indebærer blandt andet, at samtlige medarbejdere i Sjællandske Medier er blevet tilbudt en frivillig fratrædelse.

Hendes efterfølger, som endnu ikke er udpeget, forventes at tiltræde i slutningen af året eller i begyndelsen af 2023.

”Det vil selvfølgelig være rarere for en chefredaktør at tiltræde, efter at det her er gjort. Nu er det mig, der kommer til at træffe beslutningen om, hvem der i et vist omfang er med og ikke med,” forklarer hun.

På spørgsmålet om, hvorvidt det ville være bedst at vente med sparerunden, siger hun:

”Når nu det her skal til, er det måske mest smart, at det sker nu.”

Mange skruer at skrue på

Der er knap 200 redaktionelle medarbejdere på Sjællandske Medier, som udgiver fire dagblade, 41 ugeaviser, lokalradio og nyhedssitet sn.dk. Samlet beskæftiger koncernen omkring 500 medarbejdere.

Vi kan ikke sige præcist, hvor mange der kan få en frivillig fratrædelse.
Bente Johannessen, ansv. chefredaktør 

I dag fik samtlige medarbejdere på Sjællandske Medier tilbuddet om at tage imod en frivillig fratrædelse. Den model har tillidsfolkene budt velkommen.

”Det synes vi i tillidsmandsgruppen er en rigtig fin måde at gøre det på. De kunne have gået rundt og prikket folk på skulderen og afskediget dem, men det gør de ikke,” sagde tillidsrepræsentant Nina Lise.

Bente Johannessen vil ikke sætte tal på, hvor mange frivillige fratrædelser der er nødvendige for at skabe balance i økonomien.

”Vi kan ikke sige præcist, hvor mange der kan få en frivillig fratrædelse, fordi der også er andre ting, som er i spil. Det kan både være omkring arbejdsgange eller medarbejdere. Der er mange skruer at skrue på,” siger hun og kan ikke afvise, at der kan komme afskedigelser.

Bente Johannessen forklarer, at ledelsen har meldt ud, at de forbeholder sig retten til at sige nej, hvis nogle vælger en frivillig fratrædelse, og Sjællandske Medier ønsker at beholde vedkommende.

Krig og konjunkturer

Baggrunden for sparerunden er konjunkturerne i samfundsøkonomien.

”Vi er ramt af, at der er krig i Ukraine, papirpriserne stiger, og nogle af vores annoncører er ramt af eftervirkningerne af corona, hvor de skal betale tilbageholdt moms og skat tilbage.”

Tilsammen er der tale om så store udfordringer, at ”det kan det mærkes”, forklarer hun.

0 Kommentarer