Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:58 13.07.2023 Morten Bjerregaard

Chef forsvarer Tour-journalists tatovering: Han skal ikke lave kritisk journalistik

Chef forsvarer Tour-journalists tatovering: Han skal ikke lave kritisk journalistik

Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix

Det vækker ikke grund til bekymring eller nogen former for repressialer fra den øverste ledelse i Warner Bros. Discovery, at en journalist på Eurosport har fået en tatovering med et navn på en cykelrytter.

Det gør Guy Voisin, seniordirektør for cykling på Warner Bros. Discovery, der sender Eurosport.

Svaret kommer, efter der de seneste dage har været rejst kras kritik over, at journalist Anders Mielcke, der dækker Tour de France for Eurosport, har fået tatoveret navnet ‘Mads P’ kombineret med tallet 8 på sit baglår. Det skete som led i et væddemål, efter den danske Lidl-Trek-rytter Mads Pedersen vandt 8. etape af Tour de France.

Men journalistens øverste chef ser ingen problemer med habilitet, eftersom Anders Mielcke ikke er ansat til at lave kritisk journalistik under Tour de France.

”Anders voksede op sammen med Mads Pedersen, hvor de boede få hundrede meter fra hinanden. De har kendt hinanden, siden de var seks år gamle. Hans job under Touren er ikke at lave kritisk journalistik om rytterne – han er der for at analysere ruten og af løbet,” siger Guy Voisin og tilføjer:

”Hvis jeg skulle analysere alle de tatoveringer, som mine reportere har, kunne jeg ikke lave andet. Han har fået den lavet i sin fritid, og jeg har intet problem med tatoveringen.”

Kritikken af tatoveringen er blandt andet blevet rejst i en klumme hos Euroman, og efterfølgende har flere stemt i. Blandt dem er tidligere professionel cykelrytter og nuværende cykelsportkommentator Michael Ramussen, der har svært ved at forestille sig journalisten forholde sig kritisk til Mads Pedersen i fremtiden.

Søren Schultz Jørgensen, docent i medievidenskab på DMJX og mediekommentatorer, betragter ligefrem journalisten som inhabil.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder