Sparerunde

B.T. skal spare 9,2 millioner kroner: Medarbejdere nedlægger arbejdet

Tabloidmediet B.T. skal spare 9,2 millioner kroner, oplyser Berlingske Media i en pressemeddelelse. Opdateret 12.27 med udtalelse fra tillidsrepræsentant

En ny og omfattende sparerunde skal nu iværksættes på tabloidmediet B.T.

Det oplyser Berlingske Media i en pressemeddelelse.

Ifølge Journalistens oplysninger har B.T.-medarbejderne på et efterfølgende medarbejdermøde besluttet at nedlægge arbejdet frem til onsdag klokken 9.

”Lige nu er medarbejderne i chok og meget følelsesmæssigt påvirkede. Vi vidste godt, at det ikke gik vildt godt med forretningen, men vi troede alligevel ikke, at vi skulle igennem det her igen allerede,” siger tillidsrepræsentant Søren Kjellberg Ishøy til Journalisten.

”Medarbejderne er bekymrede for, hvad det er for et produkt, B.T. kommer til at kunne levere fremadrettet. De er frustrerede over, at vi går på arbejde hver dag og knokler for at lave det bedst mulige produkt med de ressourcer, der er, og så giver det alligevel dundrende underskud. Der må jo være et eller andet galt i strategien,” uddyber han.

Tirsdag eftermiddag valgt B.T.-medarbejderne enstemmigt at udtrykke mistillid til Berlingske Media-koncernchef Anders Krab-Johansen.

B.T. giver underskud

I pressemeddelelsen fremgår det, at Berlingske Media i 2023 leverede et ringere overskud end forventet, hvor resultatet blev 41 millioner kroner i 2023 af en omsætning på 636 millioner kroner. Året før var omsætningen 770 millioner kroner, og resultatet var på 64 millioner kroner.

”Medierne Berlingske, Weekendavisen og Euroinvestor leverede alle sammen tilfredsstillende resultater i 2023, som var på niveau med det foregående år. Det dårligere samlede resultat for Berlingske Media skyldes alene manglende gennemslagskraft og svigtende annoncesalg for B.T., som først fik vendt udviklingen fra krise til fremgang mod slutningen af 2023. Isoleret set leverede B.T. et underskud på 20 millioner kroner sidste år, hvor der i 2022 var overskud på mediet,” lyder det i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen udtaler koncernchef og udgiver Anders Krab-Johansen, at krisen blandt andet skyldes et vanskeligt annoncemarked:

”Og det har forringet resultatet for hele mediehuset.”

Ifølge pressemeddelelsen er der indledt drøftelser med tillidsrepræsentanterne, så ”besparelserne tager videst muligt hensyn til de berørte medarbejdere”.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra B.T.’s ledelse.

Det er ikke mere end godt et halvt år siden, at B.T. sidst var igennem en sparerunde. Dengang blev 14 stillinger nedlagt.

Fire af stillingerne var ubesatte stillinger, der ikke blev genbesat, mens en korrekturafdeling med tre stillinger blev nedlagt, og syv medarbejdere enten blev afskediget eller fik en frivillig fratrædelse.

0 Kommentarer

Læs også

Sparerunde

B.T.-medarbejdere erklærer mistillid til Anders Krab-Johansen

16. JANUAR 2024
Sparerunde

Chok på B.T.: ”Man sparer og sparer og sparer sig til overskud”

16. JANUAR 2024